Connect with us

Türkiye Gündemi

IŞIK PLASTİK BÜYÜMEYİ SÜRDÜRECEK…

Işık Plastik, halka arz sürecini tamamlayarak Borsa İstanbul’da ISKPL koduyla işlem görmeye başladı. 60’a yakın ülkeye ihracat gerçekleştiren Işık Plastik’in halka arzı, Garanti BBVA Yatırım’ın liderliğinde “Gong töreni” ile gerçekleşti.

28 Ocak’ta düzenlenen Gong Töreni’nde konuşan Işık Plastik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Abdullah Çeker, yurt dışı hedeflerine işaret etti.

Abdullah Çeker-Işık Plastik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü

Abdullah Çeker-Işık Plastik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü

“YILIN İLK HALKA ARZINI GERÇEKLEŞTİRDİK”
Çeker, yılın ilk halka arz sürecini tamamladıklarını ifade etti: “Işık Plastik olarak 2021’in ilk halka arzını gerçekleştirdik. Yüksek bir katılımla son bulan talep toplama süresince kurumumuza ortak olan yatırımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra hem üretim hem de ihracat alanındaki hızlı büyümemizi hep birlikte sürdüreceğiz.”

“İHRACAT PAYIMIZ 2020’NİN İLK 9 AYINDA YÜZDE 78”
Çeker, 2017 yılında toplam satışlar için “yüzde 60” ihracat payını , 2020 yılının ilk 9 ayında “yüzde 78’e” ulaştırdıklarını söyledi.

“2016’DAN BERİ ABD PAZARINDAYIZ”
2016 yılında ABD pazarına girdiklerini hatırlatan Çeker, “Yaptığımız pazarlama faaliyetlerinin meyvelerini zaman içerisinde aldık. 2017 yılında satışlarımız içinde yüzde 1,2 paya sahip ABD pazarının ciromuzdaki payını 2020’nin ilk 9 ayında yüzde 22’ye yükselttik” dedi.

“AVRUPA PAZARINA YAKIN OLMANIN AVANTAJINI YAŞIYORUZ”
Çeker, Avrupa pazarına coğrafi olarak yakın olmanın avantaj sağladığını vurguladı: “Önümüzdeki dönemde de hedef pazarlara yakın olmanın değerinin artacağını düşünüyoruz. Bu kapsamda yurt dışında şirket satın alım yoluyla büyüme fırsatlarını değerlendirmeyi planlıyoruz. Amerika’da ve Avrupa’da yaşadığımız başarının benzerini de buralarda edindiğimiz tecrübe ile farklı ülkelerde de deneyimlemek istiyoruz.”

Abdullah Çeker-Işık Plastik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü

Abdullah Çeker-Işık Plastik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü

“ELDE EDECEĞİMİZ GELİRİ BÜYÜME İÇİN KULLANACAĞIZ”
Gelirlerin büyük bir kısmını büyüme yönünde kullanacaklarını dile getiren Çeker, sözlerine şöyle devam etti: “Elde edeceğimiz geliri büyümenin finansmanı için kullanmayı planlıyoruz. Bu kapsamda gelirin yüzde 35 ila 50’sini mevcut büyüme planımızın işletme sermayesi ihtiyacının karşılanması ve yüzde 15 ila 30’unu ise başta inşaatının yüzde 75’i tamamlanan Işık-2 Fabrikası olmak üzere ağırlıklı olarak karar verilmiş mevcut yatırımlar için kullanmayı planlıyoruz. Kalan yüzde 25 ila 40 arasındaki kaynağı ise yeni yatırımlara karar verilinceye kadar şirketimiz üzerindeki faiz giderlerini azaltmak ve karlılığımızı daha çok arttırmak için mevcut kredilerin geri ödenmesinde kullanacağız.”

“TÜM FIRSATLARI DEĞERLENDİRECEĞİZ”
Çeker, büyüme yönünde tüm fırsatları değerlendireceklerinin altını çizdi: “Işık-2 fabrikamızın Ağustos 2021’de devreye alınması ve artan ürün gamı ile birlikte bölgesel bir üretici olmaktan fazlasını hedefliyoruz. Dünyada bu sektörde söz sahibi bir oyuncu olabilmek için hedeflenen pazarlara yakın üretim tesisleri ile birlikte fabrika portföyünün genişletilmesi gerektiğini biliyoruz. Bu kapsamda da fırsatları en iyi şekilde değerlendireceğiz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir