Connect with us

Türkiye Gündemi

UZAKTAN EĞİTİM SOSYALLEŞMEYİ AZALTTI…

Uzaktan eğitim öğrencilerin sosyalleşmesini olumsuz etkiledi. Eğitimle ilgili yenilikçi adımların tartışıldığı BettFest 2021’in “Geleceğin Sınıfını Yaratmak” panelinde eğitimde kalitenin yükseltilmesi ve öğrencilerin uzaktan eğitimde “daha iyi hissetmesi” için teknolojinin nasıl kullanılması gerektiği konuşuldu.

Eğitimle ilgili panellerin düzenlendiği; eğitmenlerin ve öğrencileri buluşturan “BettFest” geçtiğimiz günlerde online düzenlendi. Panelde, Covid-19 salgınında dünya genelinde 1.6 milyar öğrencinin uzaktan eğitim görmeye başladığına dikkat çeken Microsoft Eğitim Lideri Mark Sparvell, Microsoft Teams’in kişiselleştirilmiş özellikleri sayesinde öğrencilerin motivasyonunda “artış” gözlemlediklerini belirtti.

Mark Sparvell-Microsoft Eğitim Lideri

“ÖĞRENCİLER EN ÇOK SOSYAL ETKİLEŞİM EKSİKLİĞİ HİSSEDİYOR”
Sparvell, uzaktan eğitim modelinde öğrencileri en çok sosyal etkileşimsizliğin zorladığına dikkat çekti: “Aralık ayında 1500 öğrenci ve 1500 eğitimcinin katılımıyla Amerika, İngiltere ve Hindistan’da yürüttüğümüz kapsamlı araştırmalar, öğrencilerin en çok sosyal etkileşimin eksikliğini hissettiğini gösteriyor. Sınıf içinde yaşanan fiziksel birliktelik, kütüphaneye giderken bir arkadaşla sohbet edebilme, fikir alışverişinde bulunabilme gibi ufak ancak eksikliği hissedilen unsurların yerini teknolojiyle mümkün olduğunca doldurmaya çalışıyoruz.”

“KARŞILIKLI ETKİLEŞİMİ ARTIRMAK AMACIYLA MICROSOFT TEAMS’E ÖZELLİKLER EKLENDİ”
Sparvell, uzaktan eğitimde hem öğrenciler hem de eğitmenler için etkileşimin önemini vurguladı: “Uzaktan eğitimde her iki taraf için de anlaşıldığını hissetmek son derece önemli. Bu nedenle salgın sürecinde Teams’e kişiselleştirilmiş geribildirim, öğretmenden öğrenciye özel mesaj ve doğru yapılan işler & ödevler için takdir etiketi gibi özellikler eklendi. Bunların öğrencilerin motivasyonunu artırdığını gözlemledik. Öte yandan, Teams’in Insights özelliğiyle entegre çalışan ‘Reflect’ sayesinde öğretmenlerin öğrencilere duyguları ve sosyal ortamlarıyla ilgili soru sorabiliyor ve aralarındaki bağı derinleştirebiliyor.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir