Connect with us

Türkiye Gündemi

SAPRO, AVRUPA’YA YENİ KAPI AÇTI…

Islak mendil üretiminde Türkiye’nin öncü firmalarından Sapro; Avrupa’ya yönelik çalışmalarına yenisini ekleyerek Bulgaristan fabrikasını 2021 yılı ocak ayı itibariyle faaliyete geçirdiğini açıkladı. Sapro Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Zincirkıran, “Bu fabrika bizim Avrupa’ya açılan yeni bir kapımız olacak. Balkanlara ve ardından dünyaya ihracatta büyük atılım gerçekleştireceğiz.” dedi.

Markalı (private label) ürünlerini 70’den fazla ülkeye ihraç eden Sapro’nun Bulgaristan farbikasında yıllık 45 milyon paket ıslak mendil üretilmesi planlanıyor.

Ceyhun Zincirkıran- Sapro Yönetim Kurulu Başkanı

“SAPRO, 6 KITAYA İHRACAT YAPIYOR”
Sapro Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Zincirkıran, dünya genelinde ihracata devam ettiklerini söyledi: “Dünyanın 6 kıtasına ihracat yapıyoruz ve farklı ülkelerde 7 depomuz mevcut. Ancak üretimi Türkiye dışına taşımaya Bulgaristan’da başlatmak istedik. Burası Silivri’deki tesislerimize sadece 300 kilometre uzakta. Avrupa’daki talepleri karşılamak adına bu faaliyeti çok önemsiyoruz.”

“BALKANLAR’DA CİDDİ BİR POTANSİYELİMİZ VAR”
Zincirkıran, Bulgaristan’daki yatırımla Avrupa’ya “büyük bir kapı açtıklarını” vurguladı: “Balkanlar’da büyük bir potansiyelimiz var. O bölgede ürünlerimize yönelik taleplerde kayda değer bir artış söz konusu. Biz de Bulgaristan’daki tesisin önemli bir başlangıç olduğuna karar verip ıslak mendilin bu faaliyette de üretimini devreye soktuk.”

“İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Bulgaristan fabrikası için “5 milyonluk” yatırım yaptıklarını hatırlatan Zincirkıran, istihdama da büyük bir katkı sağlayacaklarını belirtti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir