Connect with us

Türkiye Gündemi

AKBANK’TAN GENÇLİK AKADEMİSİ…

Akbank, toplumsal yatırım hedefleri çerçevesinde Akbank Gençlik Akademisi’ni kurdu. Akademide gençlere farklı alanlarda “geleceğin yetkinliklerini kazandıracak” eğitimler verilecek.

Sürdürülebilirlik stratejileri kapsamında belirledikleri dört hedef -“sürdürülebilir finansman”, “ekosistem yönetimi”, “iklim değişikliği” ve  “insan ve toplum”- doğrultusunda faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı arzu ettiklerini” söyledi.

Hakan Binbaşgil-Akbank Genel Müdürü

“GELECEĞİN YETKİNLİKLERİNİ ŞİMDİDEN KAZANDIRACAĞIZ”
“Yarının lideri gençlerin gelişim yolculuklarının bir parçası olmayı ve onlara geleceğin yetkinliklerini şimdiden kazandırmayı sorumluluklarının” bir parçası gördüklerini kaydeden Binbaşgil, “Akbank Gençlik Akademisi’nin gelişim programlarıyla bugünün gençlerini geleceğin iş hayatına hazırlama konusunda önemli bir rol üstleneceğine olan inancımız tam.” dedi.

“GENÇLİK AKADEMİSİ İLE YENİ BİR HAREKET BAŞLATTIK”
Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa ise “yeni bir gelişim hareketi başlattıklarının” altını çizdiği “Akbank Gençlik Akademisi’yle”  ilk yıl 15 bin öğrenciye ulaşacaklarını ve sonrasında sayının giderek artacağını dile getirdi: “Yaklaşık 5 yıl önce geleceğin yetkinliklerine hazırlanmak için yola çıktık, tüm Akbanklıları kapsayan bir gelişim yolculuğu başlattık. Şimdi, bugüne kadar edindiğimiz deneyim ve birikimimizi gençler ile paylaşma zamanı. İş ortaklarımız, sosyal girişimler ve Akbanklılar ile birlikte tasarladığımız Akbank Gençlik Akademisi’nin gençlerimizin gelişim yolculuğunda iyi bir yol arkadaşı olmasını hedefliyoruz.”

Pınar Anapa-Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı

AKADEMİ ÖĞRENCİLERE NELER SUNUYOR?
Anapa, Gençlik Akademisi’nin eğitimleri programlarına ilişkin şu bilgileri aktardı:
-Akbank Gençlik Akademisi Eğitimleri; “Yetkinliklere Giriş – 101”, “Yapılandırılmış Yetkinlik” ve “Tamamlayıcı Programlar” olmak üzere üç ana başlıkta tasarlandı.
-Yetkinliklere Giriş – 101’e katılanlar, geleceğin teknolojilerine ve yaklaşımlarına odaklanan; inovasyondan girişimciliğe, yapay zekadan, tasarıma kadar geniş bir perspektifle hazırlanmış eğitimlerden geçecek.
-Yapılandırılmış Yetkinlik Eğitimleri gençleri, geleceğin mesleklerine hazırlayacak.
-Tamamlayıcı Programlar’da; mentorluk, staj, proje çalışmaları gibi uygulamalı program ve etkinliklerle gençlerin deneyimleyerek öğrenmesini desteklenecek.

Akbank Gençlik Akademisi hakkında detaylı bilgi: https://www.akbank.com/tr-tr/sayfalar/default.aspx adresinde.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir