Connect with us

Finans & Ekonomi

“ARI EVİM GELECEĞİM”ARI POPÜLASYONUNU ARTIRACAK…

Tarım ürünlerinin yüzde 75’inde tozlaşma için arılara ihtiyaç duyuluyor. Şehirleşme, iklim değişimi ve tarımda kimyasal kullanımı nedeniyle soliter arıların sayılarının azalınca ekosistem tehlike sinyalleri veriyor. İsviçreli bebek gıda üreticisi Hero Baby, İstanbul Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi iş birliğiyle başlattığı “Arı Evim Geleceğim” projesiyle “şehir hayatında yalnız yaşayan arı popülasyonunu” artırmayı hedefliyor. 

“Arı Evim Geleceğim” projesiyle, “şehir hayatında da dalından doğal meyve ve sebze üretilip tüketebilmesi” amaçlanıyor. Arı nüfusunun çoğalması ve farkındalığın artması yönündeki çalışmalar önümüzdeki yıl da devam edecek.

İSTANBUL VE ANKARA’YA 37 ARI EVİ KURULDU
Hero Baby’nin İstanbul Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’yle ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında; İstanbul ve Ankara’da belirlenen bölgelerdeki park ve bahçelere 37 arı evi kurularak sayılarında artış sağlandı.

EN FAZLA ARI POPÜLASYONU BÜYÜKÇEKMECE’DE…
Projede ayrıca, İstanbul’daki şehir içi ve şehir kenarı alanların verimliliği konusunda kıyaslamalar da yapıldı. Soliter arı popülasyonunda en fazla artış, İstanbul Büyükçekmece’de gerçekleşti. Beşiktaş’ta nüfusun yoğun ve yeşilliğin az olduğu bir bölgeye kurulan yuvada verimin daha düşük olduğu görüldü.

5 YIL İÇİNDE 50 MİLYON ARI DOĞAL YAŞAMA KAZANDIRILACAK
“Arı Evim Geleceğim” projesinin ilk aşamasında bu yıl, İstanbul’a 5000 yeni arı ailesi daha eklenerek 5 yıl içinde 50 milyon arıyı doğal yaşama kazandırmak hedefleniyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir