Connect with us

Gündem

TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI 10 GENCİ…

Birleşmiş Milletlerce (BM) desteklenen dünyanın 3’üncü büyük sivil toplum organizasyonu Junior Chamber International’ın (JCI) 1983 yılından bu yana düzenlediği “Ten Outstanding Young Persons of the World’un” Türkiye kolu “TOYP – Türkiye’nin 10 Başarılı Genci” 2020 kazananları, “Outstanding Young Persons Summit’in” finalindeki “2020 TOYP & JCI Türkiye Ödül Gecesi’nde” açıklandı.

Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Türkiye Derneği’nin İstanbul şubesince 26 yıldır organize edilen “TOYP -Türkiye’nin 10 Başarılı Genci” ödül töreni, Covid-19 salgını tedbirleri dolayısıyla 2020’de online gerçekleşti. Projeyle “toplumsal gelişime katkı sağlayan başarılı gençlerin ortaya koyduğu çalışmaların desteklenmesi ve yeni projelere teşvik edilmesi” amaçlıyor.

Gökhan Barışkan-JCI İstanbul Şube Başkanı

“KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN YÜZLERCE GENCİMİZ VAR”
“Beyin göçünün önemli bir tehdit olduğunu” ve “harika işler başaran, keşfedilmeyi ve takdir edilmeyi bekleyen yüzlerce gencimiz bulunduğunu” vurgulayan JCI İstanbul Şube Başkanı Gökhan Barışkan, “26 yıldır ülkedeki birçok değişkene rağmen, 10 başarılı genci hiçbir ticari kaygı gütmeden seçen tek organizasyon TOYP ödülleridir. Bu organizasyonu düzenleyen kuruma başkanlık etmek benim için gurur verici. Her sene seçtiğimiz 10 gencimizin başarılarıyla diğer gençlerimize de ilham vermesi ve bayrağımızı gururla dalgalandırması en büyük temennimiz.” dedi.

ADAYLAR “10 AYRI KATEGORİDE” BAŞVURDU
10 ayrı kategorideki başvurular “Türkiye Eğitim Vakfı Kurucusu İbrahim Betil, Jeofizik Uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Türkkariyer Yönetim Kurulu Başkanı İlham Süheyl Aygül, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Başkanı Serdar Dinler, Prof. Dr. Yusuf Baran, Adalar Eski Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Prof. Dr. S. Semahat Demir, E-Bebek Kurucusu Halil Erdoğmuş, Harvard’lı Ödüllü Dr. Furkan Burak, Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Meryem Salman, Sürdürülebilirlik Adımları Derneği Kurucu Başkanı Emrah Kurum, Yönetmen Ezel Akay, Besteci ve Aranjör Utar Artun’un yer aldığı” jüri tarafından değerlendirildi.

TOYP Türkiye, 26 yılda18 Dünya Birincisi çıkararak büyük bir başarıya imza attı.

TOYP TÜRKİYE 2020 BİRİNCİLERİ
1-Hazel Topçu: İş Dünyası, Ekonomi ve/veya Girişimcilik
2-Onursal Adıgüzel -Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi
3-Doç. Dr. Ceren Yarar Fisher: Bilimsel Önderlik
4-Cem Esen: Kültürel Başarı
5-Ece Gözen: Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik
6-Murat Turgut: İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı
7-Mehmet Atakan Foça: İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet
8-Doç. Dr. Aydan Dağ: Fen ve Teknik Gelişme
9-Hande Arı: Kişisel Başarı
10-Dr. Öğretim Üyesi Fatih İnci: Tıbbi Yenilik ve Buluşlar
Karsu Dönmez de JCI Türkiye Senato Ödülü’ne layık görüldü.

Ödül töreninin tamamı: https://www.youtube.com/watch?v=JGw4mVzUUl8&t=1101s adresinde.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir