Connect with us

Gündem

ESTETİK OPERASYONLARDAKİ TEHLİKEYE DİKKAT!

Ehil ellerce gerçekleştirilmeyen liposuction (yağ aldırma) türü estetik operasyonların ciddi sağlık problemlerine yol açtığının altını çizen Medikal Estetik Uzmanı Songül Durur Zevzir; bu işlemler için doğru merkezin seçilmesi gerektiğini belirtti.

Yanlış uygulanan estetik müdahalelerin istenmeyen ve tehlikeli sonuçlar doğurabildiğini belirten Medikal Estetik Uzmanı Songül Durur Zevzir, “Güvenirliğinden endişe duyulan merkezlerden uzak durmak gerekir.” dedi.

“YANLIŞ İŞLEMLER SAĞLIĞI TEHLİKEYE ATIYOR”
Özellikle uzman kişilerce yapılmayan liposuction (yağ aldırma) işleminde yağ embolisine (yağ pıhtısı) bağlı tansiyon düşmesi görüldüğünü vurgulayan ve operasyon yöntemi doğru uygulanmadığı için ciltte çöküntüler meydana geldiğini söyleyen Zevzir; modern teknolojileri kullanan merkezlerin tercih edilmesini önerdi.

Songül Durur Zevzir-Medikal Estetik Uzmanı

“DÖNÜŞÜ OLMAYAN HASARLAR OLUŞUYOR”
Zevzir, “merdiven altı güzellik merkezleri” hakkında “Botoks ve dolgu gibi uygulaması kolay görülen işlemleri de mutlaka işin uzmanına yaptırmak gerekir. Merdiven altı dediğimiz operasyonlarda kişilerin yüzlerinde veya vücutlarında dönüşü olmayan hasarlar bırakabildiği gibi, kimi hastalarda ölümüne bile sebep olabiliyor.” uyarısında bulundu.

“ESTETİKTE MODERN TEKNOLOJİLER REVAÇTA”
“Amerika ve Avrupa’da en çok, yeni nesil teknoloji sistemleri ile zayıflama, bölgesel incelme, selülit tedavisi ve sıkılaşma tercih ediliyor” diyen Zevzir; ameliyat riski almadan, iz veya sarkma oluşturmayan; tekrar kilo alınca da başka bölgelerde yağlanmaya yapmayan “yeni ve modern” teknolojilerin revaçta olduğunu kaydetti.

LIPOSUCTION NEDİR?
Bu cerrahi işlem; obezite boyutunda kilo problemi olmayan “bölgesel zayıflama yöntemleriyle giderilemeyen yağlanmalardan şikayetçi” kişilere “vücuttaki yağ dokusunun uzaklaştırılması ve vücuda daha iyi bir şekil kazandırılması” için uygulanıyor. En çok; kalça, basen, karın, bel ve diz bölgelerine yapılıyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir