Connect with us

Gündem

SPORCULARIN YOL HARİTASI “GENETİK TESTLER”

Genetik testler; özellikle genç sporcuların gelişiminde önemli bir rol oynuyor. Spor genetiği uzmanı Prof. Dr. Korkut Ulucan, bu tip testler sayesinde sporcuların yatkın olduğu egzersiz tipinin belirlendiğini ifade etti.

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Prof. Dr. Korkut Ulucan, sporculara yönelik genetik testlerin önemine işaret etti.

Prof. Dr. Korkut Ulucan-Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü

“SPORCULARIN YATKINLIKLARINI TESPİT EDİYORUZ”
Prof. Dr. Ulucan, test sonuçlarına göre, sporcunun yatkın olduğu egzersizlerin tespit edildiğini söyledi: “ Biz bu tip testlerle sadece antrenmanla ilgili bilgileri sporculara tavsiye edebiliyoruz. Ne tip egzersize uygunlar, darbeye bağlı olmayan hangi sakatlıklara yatkınlar tespit edebiliyoruz. Bunların yanı sıra sporcuların mental motivasyonu ve beslenme programları ile ilgili bilgiler de ortaya çıkıyor.”

“TEST SONUÇLARINA GÖRE PROGRAM HAZIRLANMALI”
Gen testleri neticesinde olumlu dönüş aldıklarını dile getiren Ulucan; testin tek başına yeterli olmayacağını, antrenörlerin sporcuları haklarındaki “gen yapısı bilgilerine” uygun egzersizlerle çalıştırması gerektiğini belirtti.

Taylan Antalyalı-Futbolcu

“GENETİK YAPISINA UYGUN HAREKET ETMELİ”
Son dönem isminden söz ettiren başarılı futbolcu Taylan Antalyalı’ya yapılan testlerle ilgili bilgi de veren Ulucan, “Taylan çok akıllı, çalışkan ve efendi genç bir sporcu, önünde uzun yıllar var. Kendisine böyle bir yatırım yapması bu işe verdiği önemi gösteriyor. Onunla birlikte güzel bir test süreci geçirdik ve çıktılarını paylaştık. Genetik yapısına uygun şekilde hayatını düzenler; beslenme programına, uykusuna ve yapması gerekenlere dikkat ederse uzun yıllar başarılı olur.” dedi.

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir