Connect with us

Dünya Gündemi

AKILLI ARAÇLARA BUBİ TUZAKLARI!

Tüketicilerin IoT cihazlarla ilgili gizlilik ve güvenlik endişeleri arttı. WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, akıllı araç araç sahiplerini, bubi tuzaklı akıllı şarj cihazlarının neden olacağı hacklenme tehdidine karşı uyardı.

 

Ev ve ulaşım araçlarında kullanılan IoT cihazlar; kullanıcının kişisel verilerini kaydediyor. WatchGuard Tehdit Laboratuvarı’nın önümüzdeki 12 ayı kapsayan siber güvenlik öngörülerine göre, hackerler daha fazla akıllı cihazı hedef alacak. Özellikle akıllı arabalara yönelik siber saldırılar artacak ve bu akıllı şarj cihazları üzerinden gerçekleşecek.

“BUBİ TUZAKLARIYLA HACKLENEBİLİRSİNİZ”
Ağ güvenliği ve zekası, güvenli Wi-Fi, gelişmiş uç nokta güvenliği ve çok faktörlü kimlik doğrulamanın öncü şirketlerinden WatchGuard’ın Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez; bubi tuzaklı akıllı şarj cihazlarıyla araçların hackleyebileceğini belirtti.

Yusuf Evmez-WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü

“FİDYE YAZILIMI SALDIRILARI MEYDANA GELEBİLİR”
Hackerlerin bubi tuzaklı mobil şarj cihazları oluşturulduğuna dikkat çeken Evmez, “Akıllı araç şarj kabloları, şarj güvenliğini yönetmeye yardımcı veri bileşenine sahipler. Bubi tuzaklı mobil şarj cihazları da hackerler tarafından oluşturularak araçlar aniden hacklenebiliyor. Akıllı araç şarj bileşenlerindeki benzer güvenlik açıkları, hackerlerin bir arabayı çalıştırmasını ve kullanımını engellemesini sağlayabiliyor. Bu tip saldırılar; bir arabanın ödeme yapılana kadar şarj etmesini engelleyen araba fidye yazılımı saldırıları ile sonuçlanabiliyor.” dedi.

“IoT TEKNOLOJİ İÇİN DÜZENLEME ŞART”
Evmez; “IoT cihazın getirdiği mahremiyetin bozulması ve gerekli güvenlik önlemlerinin sağlanamaması” ihtimaline karşı  IoT teknoloji şirketlerinin “kişisel verilerin daha iyi korunması için yeni düzenlemeye gitmek zorunda kalacaklarının altını çizdi.

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir