Connect with us

Gündem

SANATÇININ FİYATI OLMAZ!

Oksimoron TV’de yayınlanan ”Özgür Konuklar” programında müzik sektörünü değerlendiren Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Şeşen, kamuoyunda bir hayli tartışılan “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sanatçılara yönelik destek projesine” ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Özgür Konuklar programında Özgür Akdemir’e konuşan Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Şeşen, “sanatçının parayla ölçülecek bir değeri olmadığını” vurguladı.

“PARAYLA ÖLÇÜLEBİLECEK DEĞERİMİZ YOK”
“Sanatçının fiyatı olmadığına” dikkat çeken Şeşen,  “Müzisyen arkadaşlarım şurada yanılgıya düşüyor. Bizim değerimiz bin lira mı? Hayır, beş bin lira verse beş bin lira mı? Bizim zaten parayla ölçülebilecek bir değerimiz yok. Sanatçının fiyatı olmaz. 10 bin lira verselerdi kendimizi sanatçı mı hissedecektik? Bin lira yardımı alacağım zaten. İhtiyacım var. Bu ayıp bir şey değil. Bu benim ayıbım değil. Bu sosyal devlet olmamanın ayıbı.” dedi.

Burhan Şeşen-MÜYORBİR Yönetim Kurulu Başkanı

“SEKTÖR İÇİ ÖRGÜTLENME ŞART”
Müzik sektörünün “her koyun kendi bacağından asılır” mantığından uzaklaşması gerektiğini belirten Şeşen,  “Eğer zamanında örgütlenebilseydik, müzik sektörü bu yardımı çok daha önce alırdı.” diye konuştu.

“MÜZİSYENLER KREATİF DÜŞÜNMÜYOR”
Şeşen, müzisyenlerin “kreatif düşünmediğini” dile getirdi: “Müzisyenler okumuyorlar; sadece müzik ile ilgililer. Bizde şartlar dolayısla kreatif düşünme de yok. Bir defa muhalif olunmalı. Sürekli bir korku hakim. Bu suskunluğun kimseye faydası yok. İktidarı ve müzisyenleri sorguluyorum. Müzisyenler bana göre müziğini sanata dönüştüremiyor.”

“İLK SAHNE İLK ALKIŞ PROJESİ HATIRA KALSIN İSTEDİK”
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, hizmet aldıktan sonra ücret ödediğini hatırlatan Şeşen şunları söyledi: “Bakanlık bağışta bulunamıyor, hibe yapamıyor. Karşılığında hizmet yapmadan ücret ödemesi gerçekleştiremiyor. Bu yüzden “İlk sahne ilk alkış” projesini hazırladık. Bu çalışma ile müzisyenlerin sahneye çıktıkları ilk günlerini anlatmalarını istedik. Hem böyle bir hatıra olsun hem de dijital arşiv olsun istedik. Belki ileriki dönemde de kitap olur diye düşündük.”

Programın tamamı Oksimoron Tv Youtube kanalında: https://www.youtube.com/watch?v=TxsdWfs91L0&t=17s

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir