Connect with us

Finans & Ekonomi

TÜRKİYE’DEKİ GİRİŞİMCİLERE “GEN” TERAPİSİ…

Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildiği “GEN Türkiye’yi”, “178 ülkenin üyesi olduğu Küresel Girişimcilik Ağı’yla (GEN – Global Entrepreneurship Network) birlikte dünyadaki girişimci sayısını artırmak, kapsamlı ve kapsayıcı girişimci ekosistemleri meydana getirmek, bu alandaki bilgi birikimlerini paylaşmak ve Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin gelişip güçlenmesini sağlamak” amacıyla kurduklarını belirtti. Hande Çilingir, Sezai Hazır, Gülden Yılmaz ve Göktekin Dinçerler de platformda başkan yardımcılığı görevini yürütecek.

 

Yönetim ve icra kurullarında; Ali Sabancı, Cem Sertoğlu, Emine Erdem ve Orhan Turan gibi önde gelen girişimcilerin de yer aldığı GEN Türkiye, 2021 yılı itibariyle girişim hızlandırma programlarına, network etkinliklerine, hackathonlara ve eğitimlere başlayacak. Türkiye’nin önceliklerine yönelik programlar geliştirmeyi hedefleyen platform; Türk girişimcilerin “Küresel Girişimcilik Ağı’nın (GEN – Global Entrepreneurship Network) 178 üye ülkede gerçekleştirdiği programlara entegre olması için çabalayacak. Girişimcilere mentor desteğinin yanı sıra melek yatırımcılarla bir araya gelme fırsatları sunacak.

Nevzat Aydın-Yemeksepeti CEO’su-GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı

“GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ BİR BÜTÜN HALİNDE HAREKET ETMELİ”
Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın dijital tanıtım toplantısında “sektörün lideri ve öncüsü konumundaki bir markanın CEO’su; aynı zamanda kendi birikimini yeni nesillere aktarmak isteyen bir melek yatırımcı” kimliğiyle GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmekten gurur duyduğunu ifade etti: “GEN Türkiye’yi, Küresel Girişimcilik Ağı’nın (GEN) üyesi 178 ülkeyle birlikte dünyadaki girişimci sayısını artırmak, kapsamlı ve kapsayıcı girişimci ekosistemleri yaratmak ve bu alandaki bilgilerimizi paylaşmak amacıyla kurduk. Bir döngüden oluşan ve bir bütün halinde hareket etmesi gereken girişimcilik ekosisteminin içinde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Hande Çilingir-Insider CEO’su-GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

“TÜRKİYE’DEKİ GİRİŞİMLERİ GLOBAL REKABET DÜZEYİNE GETİRECEĞİZ”
Insider CEO’su ve GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hande Çilingir, “GEN’in Türkiye ayağı olarak, uluslararası alanda geliştirilen programları ülkemizde uygulayacağız. Biz, Türkiye’deki girişimcileri ve girişimlerini global alanda rekabet edebilir düzeye getirmeyi amaçlıyoruz. Bu programlar kapsamında girişimcilere mentorluk yapacağız. Türkiye’de girişimciliği geliştirmek ve girişimci sayısını artırabilmek için bütün ekosistem aktörlerini hep birlikte çalışmaya ve GEN Türkiye platformu altında yürütülen programlara destek olmaya davet ediyorum.” dedi.

 

Sezai Hazır-Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı-GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

“TÜRKİYE VE DÜNYADAKİ GİRİŞİMCİLER ARASINDA KÖPRÜ KURACAĞIZ”
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olduğu GEN Türkiye’nin idari yönetiminden sorumlu Habitat Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını da yapan Sezai Hazır şunları söyledi: “Bundan 25 yıl önce Habitat yolculuğuna çıkarken, hedefimiz; Türkiye’nin bir ucundaki genç ile dünyanın bir ucundaki genç arasında köprü kurmaktı. Bugün ise GEN Türkiye ile hedefimiz; Türkiye’nin bir ucundaki girişimci ile dünyanın bir ucundaki girişimci arasında köprüler kurmak. GEN Türkiye, yıl içerisinde uluslararası birçok etkinliğe ek olarak sahada sürekli olarak girişimcilerle birlikte girişimcilik ekosisteminin gelişimi için çalışan icracı bir yapı olacak ve girişimcilik kültürünün gelişmesine katkı koyacak.”

Göktekin Dinçerler-Turkven Direktörü- GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

“GEREKLİ POLİTİKA ARAÇLARININ BELİRLENMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Turkven Direktörü ve GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Göktekin Dinçerler ise neleri hayata geçireceklerini anlattı: “GEN Türkiye olarak ülkemizdeki politika yapıcılar ve kamu ile iş birliği içerisinde yenilikçi, düzenleyici değişikliklerin geliştirilmesi ve gerekli olan politika araçlarının belirlenmesi için çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bu çalışmalar kapsamında dünyadaki iyi uygulama örneklerini değerlendirerek, bu ülkelerdeki politika yapıcılar ile fikir alışverişi yapacağız.”

 

 

Gülden Yılmaz-Koton Yönetim Kurulu Üyesi-GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

“GELECEK VAAT EDEN GİRİŞİMCİLERİ DESTEK MEKANİZMALARINA ERİŞTİRECEĞİZ”
Koton Yönetim Kurulu Üyesi ve GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülden Yılmaz da şöyle konuştu: “GEN Türkiye’nin dördüncü stratejik hedefi; ülkemizdeki gelecek vaat eden girişimcileri belirlemek, finansmana ve diğer destek mekanizmalarına erişimlerini kolaylaştırmaktır. Bu hedef kapsamında girişimciler için uluslararası hibe programları, girişimcilik yarışmaları, hızlandırma programları, melek yatırımcılarla buluşma programlarını GEN Türkiye çatısı altında gerçekleştireceğiz. Ben de ülkemizde çıkış yapan girişimlerin sayısını artırmak ve sayısız başarı hikayelerinin yazılmasını desteklemek için GEN Türkiye’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev almaktan ve katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyorum.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir