Connect with us

Finans & Ekonomi

MÜSİAD EXPO 2020’YE 102 ÜLKEDEN 15 BİN ZİYARETÇİ

18-21 Kasım tarihleri arasındaki MÜSİAD EXPO 2020’ye büyük çoğunluğu Avrupa, Asya-Pasifik, Avrasya, Afrika ve MENA bölgelerindeki 102 ülkeden 15 bine yakın ziyaretçi katıldı. ‘Küresel Ticaret Burada’ sloganlı fuarda; 50 ülkeden 400 alım heyeti ağırlandı ve 4 kıtadan 19 iyi niyet (MoU) anlaşmasına imza atıldı. Ayrıca pek çok etkinliğin gerçekleştiği fuar sanal ortamda 28 Kasım’a kadar açık kalacak.

 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneğİ’nin (MÜSİAD) “Türkiye ekonomisinin ticaret ve yatırım alanlarındaki iletişim dili ve köprüsü olma” amacıyla iki yılda bir düzenlediği MÜSİAD EXPO’nun 2020 ayağı, Covid-19 salgını sürecinde yapılan en büyük fiziki ve ilk hibrit fuar niteliğinde.

“YOĞUN TALEP, YENİ DÖNEM YATIRIMLARI İÇİN YÜREKLENDİRDİ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ziyaret ettiği TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki uluslararası ticari organizasyonda salgın tedbir ve kurallarına sıkı sıkıya uyulduğunun altını çizen MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD EXPO 2020’da 50 ülkeden 400 alım heyetinin ağırlandığını ve 24 sektörden yüzlerce firmanın katıldığını söyledi.

Abdurrahman Kaan-MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

 

Venezuela’dan Özbekistan’a, Endonezya’dan Almanya’ya kadar pek çok ülkeden stantlı katılımın gerçekleştiğini belirten Kaan, “Avrupa, Asya-Pasifik, Avrasya, Afrika ve MENA ülkelerinden yoğun talebin olması, ülkemizin yeni dönem yatırım politikalarına destek vermek adına bizleri yüreklendirdi.” dedi.

 

 

 

 

İlhan Ersözlü-TÜYAP Genel Müdürü

“ŞİMDİDEN 2020 HAZIRLIKLARINA BAŞLIYORUZ”
TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise organizasyonu “maske-mesafe-temizlik” kati suretle göz ardı etmeden yürüttüklerini; tüm katılımcı ve ziyaretçilerin hassas kontrollerden geçirilerek fuar alanına alındığını ifade etti: “Fuar sonrası katılımcılarına yaptığımız anket sonuçlarına göre katılımcılarımızın yüzde 89’unun fuardan memnun olduğunu ve yine katılımcılarımızın yüzde 96’sının bir sonraki fuara katılmayı düşündüklerini tespit ettik. Bu sonuçlar bizi çok memnun etti. Şimdiden 2022 fuarı hazırlıklarına başlıyoruz. Ayrıca alım heyetlerini Tüyap Palas’ta en iyi şekilde ağırladık. MÜSİAD EXPO 2020 Fuarı iş birliği için Müstakil Fuarcılık ve MÜSİAD yönetimine de teşekkür ederim.”

KARAVAN TURİZMİ GİRİŞİMLERİ SERGİLENDİ
Bu yılki EXPO’da ilk kez MÜSİAD’ın öncülük ettiği ‘karavan turizmi’ girişimleri de sergilendi. Fuardaki MÜSİAD Vadisi’nde; Akıllı Tarım Kent ve Karavan Park projeleri, Pandemi (Sahra) Hastanesi ile MÜSİAD Future, MÜSİAD Innova, MÜSİAD Invest, MÜSİAD Akademi, 2023 YEREL ve MÜSİAD TIA markaları tanıtıldı.

24’ÜNCÜ ULUSLARARASI İŞ FORUMU YAPILDI
MÜSİAD EXPO 2020’deki 24’üncü Uluslararası İş Forumu’nda (International Business Forum (IBF), “virüs ekonomisi” konuşuldu ve pandemi sonrası dünya düzeni masaya yatırıldı. IBF Başkanı Erol Yarar, katılımcılara şöyle hitap etti: “Bugünün fotoğrafını iyi çekmezsek, teşhislerimizi doğru yapamazsak, tedaviyi yapamayız. Sektörel analizleri, bugünün ve yarının ne olacağı ile ilgili uzmanlarımızdan dinlemek yararlı olacaktır. Dünya hayatı hiçbir asırda görmediği büyük kriz haline dönüştü. Dünyadaki istatistiklere baktığımızda her yıl 56 milyon kişi ölüyor. Şu anda bu hastalık nedeniyle ölümler istatistiki olarak yüzde 1,5 artmış. Dünyanın ekonomisi nasıl daralır diye baktığınızda, tek izahı var. Psikoloji bozulunca ekonomi de bozuldu.”

DÜNYA FAHRİ KONSOLOSLARI TİCARET VE DİPLOMASİ ZİRVESİ
50 fahri konsolosun katıldığı “MÜSİAD-Dünya Fahri Konsolosları Ticaret ve Diplomasi Zirvesi’nde; Türkiye ile ABD, Avrupa ve Asya ülkelerinin ticari ve ekonomik diplomasisi ele alındı.
Klasörlerinde daha öncesine ait 193 anlaşma metni bulunan MÜSİAD; Uluslararası İş Birliği Anlaşmaları İmza Töreni’nde 4 kıtadan 20 yeni kuruluşla iyi niyet ve işbirliği (MoU) anlaşması imzaladı.

MÜSİAD DÜNYA GENEL İDARE KURULU
Fuarda; MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, MÜSİAD Global Üst Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Keçebir, Yerel Üst Kurulu Başkanı Ahmet Şekerli, MÜSİAD yönetim kurulu üyeleri, yurt içi ve yurt dışından şube başkanları ve temsilcilerin katılımıyla MÜSİAD Dünya Genel İdare Kurulu da gerçekleşti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir