Connect with us

Finans & Ekonomi

GENÇ GİRİŞİMCİLER İÇİN AVRUPA FIRSATI…

Avrupa Birliği’nce (AB) finanse edilen ‘Genç Girişimciler İçin Erasmus’ programının aracı kurumlarından Türkiye İMSAD, yurt dışında bilgi ve tecrübe kazanmak isteyen yeni girişimcileri desteklemek amacıyla harekete geçti. Programa “kendi işlerini kurmayı planlayanlar ya da son 3 yılda bir iş kuranlar” katılabiliyor. Sektör sınırlamasına gidilmeyen programa katılım için 18 yaşından büyük olmak yeterli.

 

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, ‘Genç Girişimciler İçin Erasmus’ programına katılan girişimcilerin, “seçtikleri Avrupa ülkesindeki mentorun yanında bilgi ve tecrübe edinmenin yanı sıra yabancı ortaklarla iş birliği yapma ve Avrupa’da yeni pazarları tanıma imkanı” bulduklarını söyledi.

Tayfun Küçükoğlu-Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı.

“TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİK RUHU AVRUPA’DAN İYİ”
Program sayesinde hem yeni girişimciler hem de mentorluk yapan tecrübeli girişimcilerin birbirlerinin yenilikçi bakış açılarından yararlandığını belirten Küçükoğlu, “Sektörümüzdeki girişimcilerimiz yeni fikirleri iş modeline dönüştürme konusunda Avrupa Birliği ülkelerindeki meslektaşlarından daha aktif ve istekli. Mevcut destekler belki Avrupa’ya göre daha az ama Türkiye’de girişimcilik ruhu Avrupa’ya göre çok daha iyi durumda.” dedi.

“GİRİŞİMLERİN BAŞARI ORANI VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ GELİŞMELİ”
Küçükoğlu, “Türkiye’nin gelişimi açısından girişimciliğin fevkalade öneme sahip olduğunu” vurguladı: “ “Ülkemiz insanının girişimcilik niyetinin üst seviyede olmasına rağmen, girişimlerin başarı oranı, seviyesi ve sürdürülebilirliği de mutlaka gelişmeli. Türkiye İMSAD olarak, büyük gelişim potansiyeli olan ülkemizin, her alanda sıçramalı ilerlemeler yakalayacağına inanıyoruz. Amacımız, girişimcilik niyeti, planı olan vatandaşlarımıza kritik destek sağlamak ve ülkemizin gelişimine olan katkılarını yükseltmektir.”

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?
Sınır ötesi değişim programı “Genç Girişimciler için Erasmus” kapsamında “bir iş fikri olan kişiler, start-up’lar ve yeni kurulan mikro ve küçük işletmeler” destekleniyor. Süreç şöyle işliyor: Kendini geliştirmek isteyen veya uzmanlık alanda yeni bir fikir geliştiren girişimci, iş planı ile online sistem üzerinden başvuruyor. Benzer konuda bu işi daha önce yapan bir girişimciyle mentorluk için eşleşiyor. Böylece mentorunun işletme yönetimini, çalışmalarını, yaşadığı sorunları nasıl çözdüğünü yerinde görebiliyor, işletme yönetimini bizzat deneyimliyor ve merak ettiği sorularının cevaplarını alıyor. Mentor desteğiyle uzmanlığını güçlendirmek ve geliştirmek isteyen katılımcı gittiği Avrupa Birliği (AB) ülkesinde 1 ila 6 ay kalabiliyor.

KONAKLAMA MASRAFININ BİR KISMINI AB KARŞILIYOR
Türkiye İMSAD, sürecin en başından itibaren katılımcılara yol gösteriyor. Başvurunun hazırlanmasına destek oluyor ve girişimciyi online sisteme dahil ediyor. Sisteme Türkiye’den katılan girişimciye konaklayacağı ülkedeki masraflarının bir kısmını karşılamak üzere Avrupa Komisyonu’nca belirlenen tutarda para veriliyor.

TÜRKİYE İMSAD, YABANCI GİRİŞİMCİLERE MENTORLUK DESTEĞİ DE SAĞLIYOR
Türkiye İMSAD, ortağı olduğu SEE SMART SME’s (South EasternEuropeancoalitiontocultivate SMART SMEs in Europe) Konsorsiyumu çerçevesince doğrudan Türkiye’deki tecrübeli girişimcilerin mentorluk almak isteyen yabancı yeni girişimcilere de destek sağlıyor.

PROGRAMA KİMLER KATILABİLİYOR?
Girişimciler için Avrupa Değişim Programı’na “kendi işlerini kurmayı planlayanlar ya da son 3 yılda bir iş kuranlar” katılabiliyor. Sektör sınırlamasına gidilmeyen programa katılım için 18 yaşından büyük olmak yeterli. Detaylı bilgiler için [email protected] adresinden elde edilebiliyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir