Connect with us

Teknoloji

AKILLI BASTON WeWALK’A “MICROSOFT PROGRAMIYLA” İKİ ÖZELLİK DAHA EKLENECEK…

Görme engellilerin sosyal hayata “tam bağımsız ve eşit” katılımını amaçlayan akıllı baston WeWALK, TIME Dergisi’nce yılın en iyi icatlarından biri seçilmesinden sonra şimdi de yine bir ilki başararak Microsoft’un “Erişebilirlik İçin Yapay Zeka Programı’na” dahil oldu. WeWALK Kurucu Ortağı Kürşat Ceylan, “Microsoft’un desteklediği teknolojiyle görme engelliler için devrimsel nitelikte bir ürün sağlayacağız.” dedi.

 

“Vicdanlı ve donanımlı çift kanatlı gençlerin keşfedildiği, yetiştirildiği ve desteklendiği; insanlığa faydalı, dünya çapında ilklere, birlikte imza atabildiği global etki odaklı girişimcilik ekosistemi” Young Guru Academy (YGA), girişimlerinden WeWALK, Türkiye’den seçilen ilk girişim olduğu 25 milyon dolar bütçeli ve beş yıl süreli Microsoft “Erişebilirlik İçin Yapay Zeka Programı’yla” teknolojisini yapay zekayla zenginleştirecek.

KULLANICININ BAĞIMSIZ HAREKET KABİLİYETİ ARTACAK
Microsoft iş birliğiyle akıllı baston WeWALK’a iki özellik daha eklenecek. Bunlardan ilkiyle bastonun hareketleri ölçümlenip kişiye özel geri bildirimler verilecek ve böylelikle kullanıcının bağımsız hareket kabiliyeti artacak. İkincisiyle geliştirilecek sesli asistan çözümleriyle görme engellilerin yolculuk deneyimlerini iyileştirilecek.

Kürşat Ceylan-WeWALK Kurucu Ortağı ve CPO’su

“GÖRME ENGELLİLER İÇİN DEVRİMSEL NİTELİKTE BİR ÜRÜN SAĞLAYACAĞIZ”
WeWALK Kurucu Ortağı ve CPO’su Kürşat Ceylan, sevindirici gelişmeyi “Titizlikle topladığımız veriler ve dünyanın en önemli teknoloji devlerinden biri olan Microsoft’un desteklediği teknolojiyle görme engelliler için devrimsel nitelikte bir ürün sağlayacağız. Bu çalışmayla Microsoft ailesinin bir parçası olmak ve küresel görme engelli topluluklarına, araştırmacılara ve bağımsız hareket eğitmenlerine daha da yakınlaşma, hayatlarını kolaylaştırma fikri bizi çok heyecanlandırıyor.” ifadeleriyle değerlendirdi.

Marry Bellard-Microsoft Baş İnovasyon Mimarı

“WeWALK’I DESTEKLEMEKTEN HEYECAN DUYUYORUZ”
Microsoft’un Baş İnovasyon Mimarı Mary Bellard ise şunları söyledi: “Microsoft olarak engellilerle birlikte, engelliler için düşünülen yapay zeka çözümlerinin, insanların bağımsız hareket kabiliyetlerine etkisinin çok büyük olduğuna inanıyoruz. İşte bu nedenle, dünya çapında beyaz baston kullanan milyonlarca insan için hayata geçiren WeWALK’u desteklemekten heyecan duyuyoruz.”

 

37 ÜLKEDE BİNLERCE GÖRME ENGELLİYE ULAŞTI
Şu anda dünyanın en akıllı bastonu niteliğindeki WeWALK, şimdiye kadar 37 ülkede binlerce görme engelliye ulaştı. TIME Dergisi tarafından 2019’da yılın en iyi icatlarından biri seçildi. Edison Awards’ta Altın Ödülü Türkiye’ye getiren ilk girişim oldu. Bu ödülü geçtiğimiz yıllarda Elon Musk da almıştı. WeWalk en son 2020’de de ABD’nin en önemli yayınlarından Fast Company’nin Dünyayı Değiştiren İcatlar Ödülü’nde Onur Ödülü’ne layık görüldü.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir