Connect with us

Türkiye Gündemi

GAZİANTEP’TE YAPILAN TEKNOFEST 2020 NEFESLERİ KESTİ…

Dünyanın en büyük “Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali” TEKNOFEST’in 3’üncüsü Gaziantep’te gerçekleşti. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerinin destekleriyle düzenlenen festivaldeki yarışmalar ve uçuş gösterileri ilgiyle izlendi. TEKNOFEST 2021’in adresi İstanbul.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te yapılan TEKNOFEST 2020’deki konuşmasında “Teknolojinin hızına yetişmek artık bir tercih değil, mecburiyet halini almıştır.” ifadesiyle çok önemli bir gerçeğin altını çizdi ve ardından “Geleceğin ürünlerinin Türk Malı damgası ile üretileceğine inanıyorum.” dedi.

20 BİN 197 TAKIM VE 100 BİN GENÇ YARIŞTI
Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST 2020’de 21 kategoride 20 bin 197 takım ve 100 bin genç kıyasıya mücadele etti. Aylarca süren hazırlık ve rekabetin ardından dereceye giren isimlere toplamda 3 milyon lirayı aşkın para ödülü verildi.

DRONE YARIŞLARI RUMKALE’DE YAPILDI
Adeta nefesleri kesen TEKNOFEST 2020’deki drone yarışları 10 ilden 16 bireysel sporcunun katılımıyla Gaziantep’in tarihi mekanlarından Rumkale’de gerçekleşti.

TÜRK YILDIZLARI VE SOLO TÜRK BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Türk Yıldızları ve Solo Türk festival boyunca muhteşem gösteri uçuşlarına imza attı. Atak Helikopterleri de izleyicilerden büyük alkış aldı.

Süleyman Soylu-İçişleri Bakanı

 

“MORAL, ÖZGÜVEN VE GÜÇ KAZANDIRAN ETKİNLİK”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “birçok çıktısı ve başarı hikayesi olan, aynı zamanda moral, özgüven ve güç kazandıran çok önemli bir etkinlik” diye nitelediği TEKNOFEST’in ödül töreninde katılımcı gençlere şöyle seslendi: “İlk yıldan geçtiğimiz yıla, geçtiğimiz yıldan bu yıla aşamaları teker teker gördüm. Sizin gibi genç arkadaşlarınıza çok iyi ve doğru rol modeller oluyorsunuz ve doğru adımlar atıyorsunuz.”

 

 

Selçuk Bayraktar-Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı 

 

“TEKNOFEST’İ TEKNOFEST YAPAN MİLLETİN DESTEĞİ”
“Teknofest’i Teknofest yapanın milletin desteği olduğunu” kaydeden Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “ilk yerli ve milli yazılım kartını” tanıttı. DENEYAP Kart Kamera ve Kart Seti, milli mühendislik kaynakları kullanılarak geliştirildi. Dört gün süren TEKNOFEST 2020 Gaziantep’in tamamı meraklıları için YouTube hesabında.

 

 

TEKNOFEST 2021, İstanbul’da gerçekleşecek.

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir