Connect with us

Finans & Ekonomi

“YÜKSEK TEKNOLOJİ VE DÜŞÜK ENERJİ PRENSİBİYLE HAREKET EDİYORUZ”

“Enerjiyi koruyan ve enerji üreten bir toplumun oluşmasına” katkı sunacak teknoloji ve sistemler geliştirmek için çabaladıklarını ifade eden Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Şevket Saraçoğlu, “Dünya genelinde özellikle sanayi alanında enerji kullanımının üretimde ve üretim standartlarında bir düşüşe neden olmadan azaltılması gerekiyor. Konutlar, ofisler ve kamuya açık tüm büyük projelerde de tüketilen enerjiden tasarruf edilmesi tüketiciler için çok önemli” dedi.

 

 

Türkiye Başkanı olduğu Mitsubishi Electric’in bir asra yakın süredir “Daha İyisi İçin Değişim” (Changes for the Better) ve “Eko Değişim” (Eco Changes) ilkeleriyle faaliyet gösterdiğini ve Birleşmiş Milletler’in (BM) belirlediği ve ulaşılması için 2030 yılını işaret ettiği “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” doğrultusunda çalıştığını belirten Şevket Saraçoğlu, bu kapsamdaki “Ucuz ve Temiz Enerji”, “Sürdürülebilir Kentler ve Toplumlar” ve “İklim Aksiyonu” konularına yoğunlaştıklarını söyledi.

“ÇEVRE DUYARLILIĞI VE VERİMLİLİKTE DE FARK OLUŞTURDUK”
Saraçoğlu, yalnızca ürünlerin teknolojisi, güvenilirliği ve kalitesinde değil çevre duyarlılığı ve verimlilikte de fark oluşturduklarını kaydetti: “Kurumsal bir vatandaş olarak doğal kaynakların tasarruflu bir şekilde kullanılmasını öncelikli görüyoruz. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ‘evden uzaya’ kadar faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde yüksek enerji tasarrufuna sahip çözümlerimizle öne çıkıyoruz. Özellikle sanayi alanında enerji kullanımının, üretimde ve üretim standartlarında bir düşüşe neden olmadan azaltılması gerekiyor. Türkiye’de çevre dostu binalar, fabrikalar ve altyapı projeleri için iklimlendirme, otomasyon, asansör, yürüyen merdiven ve görsel veri sistemleri alanlarında iddialı bir çözüm ortağıyız.”

DİJİTAL FABRİKA KONSEPTİ E-F@CTORY…
Otomasyon çözümleriyle sanayide ciddi oranda enerji tasarrufunu mümkün kıldıklarını vurgulayan Saraçoğlu, şu bilgileri verdi: “Markamızın Sanayi 4.0’a yanıtı olan dijital fabrika konseptimiz e-F@ctory ile fabrikalara çok daha hızlı, verimli ve çevreci üretim imkânı tanıyoruz. Üretimde çok ciddi maliyet tasarrufu sağlayan ve yönetimden üretim katına kadar tüm fabrika katmanlarını optimize etmek için ileri teknolojileri kullanan e-F@ctory, işletmelerin hem küresel rekabette hem de çevreci üretimde bir adım önde olmalarına katkı sağlıyor. Dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray gibi hayatın içindeki projelerde de yer alıyor ve enerji verimliliği alanında yüksek katma değer sunuyoruz. AVM’ler, gökdelenler ve hastaneler gibi çok yüksek oranda enerjiye ihtiyaç duyan yapılarda ise kontrollü enerji yönetim sistemi uyguluyoruz.”

Şevket Saraçoğlu-Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı

KARBONDİOKSİT AKIŞKANLI SİSTEMLER
Konut, ofis ve endüstriyel klima sistemleri alanında; “yapay zeka teknolojileriyle donatılmış, A+++ enerji sınıfına ulaşan ve sistem ömrünü tamamlayana kadar çevreye dost bir yaklaşımla maksimum enerji tasarrufu sağlayan” bir ürün yelpazesi sunduklarını ifade eden Saraçoğlu, “Yüksek teknoloji ve düşük enerji prensibiyle hareket ediyoruz. Bu doğrultuda, Avrupa Birliği’nin yeni F-Gaz Yönetmeliği hedefleriyle uyumlu olan yüksek enerji verimliliğine sahip R-32 gazını ilk kullanan markalardan biriyiz. Bunun da ötesinde saf haliyle çevrede var olan doğal bir akışkan olması sebebiyle çevreye herhangi bir olumsuz etkileşimi bulunmayan karbondioksit akışkanlı sistemleri tasarlayarak daha yaygın kullanılması için çalışıyoruz. Bu sayede daha az soğutucu akışkan kullanarak verimi artırmayı, karbon salımını kısıtlamayı ve karbon ayak izini küçültmeyi amaçlıyoruz. Klima alanında yüzde 94’e varan geri dönüşüm oranıyla dikkat çekiyoruz.” dedi.

KABİN İÇİ YÜKE GÖRE ASANSÖR HIZI TEKNOLOJİSİ
Saraçoğlu, markanın 100’üncü yıldönümü 2021 yılına kadar “ürün kullanımından kaynaklanan karbondioksit salımını 2001, üretimden kaynaklanan karbondioksit salımını ise 1991 mali yılına göre yüzde 30’a varan oranda azaltmayı hedeflediğini” dile getirdi: “İleri teknolojimiz faaliyet gösterdiğimiz alanlarda enerji tasarrufu sağlarken CO2 emisyonlarını da hedeflerimiz doğrultusunda azaltıyor. Örneğin; Mitsubishi Electric tarafından icat edilen ve sadece Mitsubishi Electric asansörlerinde bulunan kabin içi yüke göre asansör hızını belirleme teknolojisi sayesinde yüzde 35’e varan oranlarda enerji tasarrufu yapılarak yılda yaklaşık bin 400 kilogram karbondioksit salımı azaltılabilmesini sağlıyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir