Connect with us

Finans & Ekonomi

CBOT’UN GELİŞTİRDİĞİ EBA ASİSTAN’A CEO WORLD AWARDS’TAN ALTIN MADALYA

Yapay zeka şirketi CBOT ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) iş birliğiyle geliştirilen EBA Asistan, bu yıl 8’incisi gerçekleşen ve dünyanın en prestijli ödülleri arasında gösterilen CEO World Awards’ta “Covid-19’un etkisiyle mücadele eden ve salgının etkisini azaltan en iyi teknoloji” dalında altın madalyaya (Gold Prix) layık görüldü. Yapay zeka tabanlı Eba Asistan, MEB’in Covid-19 salgını sürecinde uygulamaya konulan dijital eğitim platformu EBA’nın etkin ve kişisel kullanılabilmesini sağlıyor.

 

 

Aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Silikon Vadisi’nde düzenlenen SVUS Awards programının bir parçası olan CEO World Awards; Asya, Avustralya ve Yeni Zelanda, Orta Doğu, Kanada ve ABD, Avrupa, Meksika, Avrupa ve Meksika gibi bölge ve ülkelerde başarılı projelere imza atan CEO, yönetici, girişimci, yenilikçi ve ilgili ekipleri verdiği ödüllerle onurlandırıyor. Organizasyona kamu ve özel sektör kuruluşları, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve girişimler başvurabiliyor.

Mete Aktaş-CBOT’un Kurucusu ve CEO’su

“YAPAY ZEKA YETKİNLİĞİMİZİN ALTIN MADALYA KAZANMASINDAN ONUR DUYDUK”
CBOT’un Kurucusu ve CEO’su Mete Aktaş, yapay zeka teknolojisindeki yetkinliklerinin ve tecrübelerinin dünyanın dört bir yanından konunun uzmanı kişilerin jürisinde yer aldığı CEO Dünya Ödülleri’nde (World Awards) altın madalya kazanmasından onur duyduklarını ifade etti.

5 HAFTADA 3 MİLYON KİŞİDEN GELEN 10 MİLYON SORUYU YANITLADI
Covid-19 salgını başladıktan sonra “toplumun bu süreci daha az zararla atlatabilmesi için neler yapabileceklerini” düşündüklerini ve yapay zeka teknolojilerinin çok geniş kitlelerce kullanıldığı 3 büyük projeyi hayata geçirdiklerini belirten Aktaş, “EBA Asistan ile bu yarışmaya başvurma kararı aldık. Zira, bu projeler içinde bizim için özel ve çok önemli bir yere sahip olan EBA Asistan, kamuda yapay zekanın en yaygın kullanım örneği olarak daha ilk 5 haftada 3 milyon kişiden gelen 10 milyonu aşkın soruyu başarı ile yanıtlayarak bir rekora imza attı. Şu an da yeni rekorlara koşuyor.” dedi.

“EBA ASİSTAN, BU ÖDÜLÜ SONUNA KADAR HAK ETTİ”
Aktaş, EBA Asistan’ın bu ödülü sonuna kadar hak ettiğini söyledi: “Başarının ardındaki tüm paydaşları tebrik ediyorum. CBOT olarak gelişmiş teknolojimiz ve müşteri deneyimi konusundaki uzmanlığımızla gerek Türkiye’de gerekse tüm dünyada şirketler ve kamu kurumları için değer oluşturmaya devam edeceğiz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir