Connect with us

Finans & Ekonomi

TEKNOLOJİ ODAKLI GİRİŞİMLER, TÜRK TELEKOM PİLOT’LA UÇUŞA GEÇİYOR…

Türk Telekom’un “teknoloji odaklı erken girişimleri desteklemek ve yenilikçi fikirleri katma değerli işlere dönüştürmek” amacıyla 2013 yılında hayata geçirdiği girişim hızlandırma programı PİLOT, 8’inci döneminde. Teknolojinin farklı alanlarında uygulama geliştiren 8 ekibe toplamda 1,2 milyon lira nakit ve iş birliği imkanı sunulacak.

 

 

Strateji, Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttüğü Türk Telekom’ın “inovasyon ve girişimcilik” konularına öncülük ettiğini belirten Barış Karakullukçu, “PİLOT’tan bugüne kadar 65 girişim mezun oldu. Girişimlere toplamda 4 milyon liranın üzerinde nakit desteği verdik. Destek verdiğimiz girişimler geçtiğimiz yıl 350 kişiye istihdam sağladı, 41 milyon TL ciro elde etti.” dedi.

Barış Karakullukçu- Türk Telekom Strateji, Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı

HER EKİBE 150 BİN LİRA NAKİT DESTEĞİ
Karakullukçu, ülke ekonomisine katkı sundukları PİLOT uygulaması kapsamında girişimlere verdikleri desteğin miktarını önemli ölçüde artırdıklarını söyledi: “Her ekibe 150 bin lira nakit desteğinin yanı sıra aynı zamanda güçlü bir mentor desteği de sağlıyoruz. Desteklediğimiz girişimlerin küresel çapta başarılara imza atmasını istiyoruz.”

İŞ FİKİRLERİNİ 12 HAFTADA DAHA İLERİYE TAŞIYACAKLAR
PİLOT’ta süreç şöyle işleyecek: Yeni döneme seçilen ekipler, iş fikirlerini başarılı bir şekilde uygulayabilmek ve daha ileriye taşıyabilmek için “sektör profesyonelleri, başarılı girişimciler ve yatırımcılardan oluşan Türk Telekom mentor ağından” 12 hafta boyunca geri bildirim alacak. Türk Telekom’un güçlü teknoloji altyapısının yanı sıra “ofis alanı, bulut hizmetleri ve mobil iletişim desteği” gibi imkânlarından faydalanacak. Türk Telekom ayrıca program süresince ve sonrasında çeşitli mecralarda tanıtım desteği sağlayacak.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir