Connect with us

Finans & Ekonomi

HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ, BİR AY SÜRELİ DEV DİJİTAL FUARA HAZIRLANIYOR

Türkiye’ye 2019’da 27 milyar doları aşan tutarda döviz getiren Türk Moda Endüstrisi, 15 Temmuz- 14 Ağustos 2020 tarihleri arasında dijital olarak gerçekleşecek Global Apparel Sourcing Expo 2020 Fuarı’nda yeni ihracat bağlantıları peşinde koşacak. Yerli hazır giyim sektörü; 1-4 Haziran 2020 tarihlerinde Türkiye’nin ilk dijital tanıtım ve pazarlama etkinliği “Shoedex 2020 Ayakkabı, Çanta ve Deri Aksesuarları Fuarı’nı” hayata geçirmişti.

 

 

 

Global Apparel Sourcing Expo 2020 Fuarı; Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu (IAF), Sourcing Journal yayımları ve Türkiye’de 1200’e yakın üyesi bulunan Foursource B2B dijital platformunun iş birliğiyle düzenleniyor.
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) Başkanı Burak Sertbaş, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle ürünlerin daha uzun süre dijital fuarlar üzerinden pazarlanacağına dikkat çekti.

120’Yİ AŞKIN ÜLKEDEN 15 BİN SATIN ALMACI KATILACAK
120’yi aşkın ülkeden 15 bin satın almacının katılmasının beklendiği Global Apparel Sourcing Expo 2020 Fuarı’nda üyelerinin etkin faaliyet yürütmesi için çalıştıklarını belirten Sertbaş, “fuarı düzenleyen kurumların iş birliğiyle oluşan sinerjinin kendilerini sürece dahil olma konusunda cesaretlendirdiğini” ve bu iş birliğinin “geniş bir network ve veri bankası” sağladığını söyledi.

Burak Sertbaş-Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) Başkanı

İHRACATÇILAR İLE TEDARİKÇİLER DİJİTAL ORTAMDA BULUŞACAK
Salgınının ilk aylarında konfeksiyon ürünlerine talebin düştüğünün ve zincir mağazaların kapandığının altını çizen Sertbaş, “Haziranda dünya genelinde normalleşme adımlarının atılmasıyla mağazalar tekrar kapılarını açtı. Alıcıların taleplerinde artışlar yaşanmaya başladı. İhracatçılarımızla, tedarikçilerimizi Global Apparel Sourcing Expo 2020 Fuarı’nda dijital ortamda buluşturacağız.” dedi.

TOPARLANMA TEMMUZDA DA DEVAM EDECEK BEKLENTİSİ
Türkiye’nin hazır giyim ihracatının Haziran 2020’de yüzde 25’lik artışla 1 milyar 353 milyon dolara yükseldiğini; bunda 104,2 milyon dolarlık payı bulunan Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin ise yüzde 29’luk artışa imza attığını açıklayan Sertbaş, sektörün yakın geleceğine ilişkin şunları dile getirdi: “Dünya genelinde 2020’nin mart, nisan ve mayıs aylarında ötelenen talep, haziranda realize oldu. Hazır giyim sektöründe yüzler gülmeye başladı. Bu toparlanmanın temmuz ayında da devamını bekliyoruz. Global Apparel Sourcing Expo 2020 Fuarı, ihracatçı firmalarımıza yeni ihracat bağlantıları için fırsatlar sunacak.”

 

 

İLK 25’E KATILIM ÜCRETİ DESTEĞİ
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Global Apparel Sourcing Expo 2020 Fuarı’nda yer alacak ilk 25 üyesine katılım ücreti desteği sunacak.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir