Connect with us

Finans & Ekonomi

TOYOTA TÜRKİYE, AVRUPA VE AFRİKA’NIN EN İYİ ÜRETİM TESİSİ

ABD’deki bağımsız araştırma şirketi JD Power’ın Amerikan otomotiv pazarında satılan araçları değerlendirdiği Initial Quality Study (IQS) araştırmasında, C-HR modeli en iyi araç, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’ye de Avrupa ve Afrika bölgesinin en iyi üretim tesisi seçildi.

 

 

Initial Quality Study (IQS) kapsamında C-HR kullanıcılarına üç aylık deneyimleri soruldu. Elde edilen sonuçlara göre JD Power, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’yi Golden Plant ödülüne layık gördü.

“BU BAŞARI, TÜRKİYE’DEKİ OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN SEVİYESİNİ GÖSTERİYOR”
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Toshihiko Kudo, “Hem Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye hem de ülkemiz adına önemli bir başarı elde ettik. Bu başarı, Türkiye’deki otomotiv sektörünün geldiği noktayı göstermesi bakımından önemli bir anlam taşıyor.” dedi.

Toshihiko Kudo-Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su

“BİR SONRAKİ HEDEFİMİZ DÜNYANIN EN İYİ TESİSİ OLMAK”
Kudo, bütün çalışanlarına ve tedarikçilere teşekkürlerini iletti: “Bundan sonraki süreçteki hedefimiz sadece Avrupa ve Afrika bölgesinde değil, tüm dünyadaki en iyi üretim tesisi olup bu pozisyonu istikrarlı ve güçlü bir şekilde korumak olacaktır.”

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 2’NCİ İHRACATÇISI KONUMUNDA
Sakarya’da faaliyetlerini sürdüren Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Türkiye’nin en büyük 2’nci ihracatçısı konumunda. Üretiminin yüzde 90’ını 148 ülkeye ihraç ediyor. 5 bin 500 kişiye istihdam sağlayan tesis 2,1 milyar dolarlık toplam yatırıma sahip.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir