Connect with us

Finans & Ekonomi

İSTANBUL’DAKİ DÖNÜŞÜMLE TURİZMDEN 10 MİLYARLARCA DOLAR KAZANABİLİRİZ

İstanbul’un “3 büyük imparatorluğa başkentlik yapmış, içinden deniz geçen, iki kıtayı birleştiren ve birçok kültürü bünyesinde barındıran” çok özel bir şehir olduğunu belirten Ulusal İktisadi Düşünce Kuruluşu (ULİKAD) Başkanı Ömer Niziplioğlu; metropoldeki birçok değerli eseri kaybedildiğine işaret etti ve bunların yeniden kazanılması için çözümler üretilmesi gerektiğini söyledi. 

 

İstanbul’un her anlamda eşsiz bir tarihi zenginliğe sahip olduğunu kaydeden ULİKAD Başkanı Ömer Niziplioğlu, örneğin Eyüp ve Balat’taki tarihi eser sayısının İtalya’nın Floransa şehrindekileri geride bıraktığına dikkati çekti: “O bölgeler turizm kültür sanat eğlence bölgesi ilan edilmeli mesken imarı iptal edilmelidir. Yine aynı şekilde Haliç ve Beyoğlu’nun arka sokaklarında da bu mantıkla düşünülüp hareket edilmesi gerekir.”

Ömer Niziplioğlu

TARİHİ YARIMADA’DAKİ MÜLKLER EŞ DEĞERLERİYLE TAKAS EDİLEBİLİR
Tarihi Yarımada’da kaybolan dünya birası özelliğindeki eserlerin gün yüzüne çıkarılması için imar transferi yöntemiyle istimlak metodunu öneren Niziplioğlu, “Yani tarihi Yarımada’daki mülkler eş değer mülkle takas yapılabilir. Vatan ve Millet caddeleri de turizme kazandırılmalı eski köhne görüntüsünden kurtarılıp turizm amaçlı planlaması yapılmalıdır. Eğer bunu sağlarsak Fransa’daki Şanzelize Caddesi gibi popüler bir caddeye kavuşuruz.” dedi.

“İNANÇ ESERLERİNİ ESKİ HALİNE DÖNDÜRMELİYİZ”
“İstanbul’da kapsamlı bir turizm dönüşümüne gidilmeli” görüşündeki Niziplioğlu, bir çağın kapanıp yeni bir çağın başlamasının simgesi olan tarihi surların iyileştireceğini ve mizansenler eklenerek öne çıkarılabileceğini dile getirdi: “Birçok dine ev sahipliği yapmış bu şehirdeki inanç eserlerini de bulup eski haline döndürmeliyiz eğer bunları yaparsak on milyarca dolar daha gelirimiz olur. Eski anıtları yerine aslına uygun olarak koymak şehrin zenginliğine önemli katkı sağlayacaktır.”


“BOĞAZ TURUNU ÇOK DAHA İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ”
Niziplioğlu’nun bir diğer önerisi de İstanbul’a “İngiltere’nin Londra’da şehrindeki Golden Eye Dönme Dolabı’nın benzerinin” inşa edilmesi: “Bunun için Taksim veya Boğaz hattı uygundur. Boğaz turunu çok daha iyi kullanmalıyız bu şehre en büyük değeri boğaz veriyorken birkaç niteliksiz gezi teknesine böylesine önemli konuyu teslim edemeyiz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir