Connect with us

Finans & Ekonomi

12’NCİ İSLAM EKONOMİSİ VE FİNANSI KONFERANSI’NIN EV SAHİBİ İSTANBUL…

Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı’nın 12’ncisi, 14-20 Haziran tarihlerinde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ev sahipliğiyle gerçekleştirilecek. Bu alanda dünyanın en iyi 100 akademisyeninin sunum yapacağı konferansın amacı, İslam ekonomisi ve finansını daha iyi anlama ve yorumlamaya katkıda bulunmak.

 

İslam Kalkınma Bankası bünyesindeki İslami Araştırma ve Eğitim Enstitüsü’nün (IRTI) koordinasyonuyla düzenlenen ve “Türkiye’de İslami Para ve Sermaye Piyasaları, Girişimcilik, Küresel Mali Mimarlık, Dijital Ekonomi, 4. Sanayi Devrimi, İyi Yönetişim ve Sürdürülebilir Kalkınma” gibi konuların ele alınacağı Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açış konuşmasıyla başlayacak.

100 AKADEMİSYEN TEBLİĞ SUNACAK
Alanında dünyanın en iyisi 100 akademisyenin görüşlerini paylaşacağı konferansta Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Pakistan Ekonomi Bakanı Dr. Abdul Hafeez Shaikh, İslam Kalkınma Bankası Başkan Vekili Prof. Dr. Zamir İkbal, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Ali Akben, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan da konuşacak.

SALGIN SEBEBİYLE ONLİNE YAPILACAK
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, ev sahipliğini üstlendikleri 12’nci Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı’nın yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle online gerçekleşeceğini söyledi.

1976’DAN BERİ İKİ YILD BİR DÜZENLENİYOR
Söz konusu konferansın 1976’dan beri iki yılda bir organize edildiğini belirten Prof. Dr. Bulut, “Konferans her zaman bir üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleşiyor. İstanbul Sabahattin Zaim üniversitesi olarak 2019 yılında konferansa talip olduk ve 12’nci konferansın üniversitemizin ev sahipliğinde İstanbul’da yapılması kabul edildi.” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Bulut

EN AZ 5 BİN KATILIM BEKLENİYOR
İslam ekonomisi ve finansı alanında çalışan en az beş bin civarında akademisyen ve sektör temsilcisinin konferansa katılımını beklediklerini söyleyen Bulut, konu başlıklarına ilişkin şu bilgileri verdi: “Konferansta sürdürülebilir kalkınma ve reel ekonomi kapsamında yeni teknolojiler ile İslam medeniyetinin birikimini mecz edip günümüz problemlerine çözüm önerileri sunan çalışmalar bizi bekliyor. Vakıf, zekât gibi müesseselerimizin, İslâmî akit teorilerinin, BlockChain teknolojisi ve Fintech atmosferi ile bir araya geldiği tebliğler ve oturumlar konferansın en dikkat çekici kısmını teşkil etmekte.”

 

“KATILIM BANKACILIĞINA YENİ BİR SOLUK GETİRECEK”
Prof. Dr. Bulut, konferansın Türkiye’de İslam ekonomisi ve finansı alanının gelişmesine önemli bir katkı sağlayacağını kaydetti: “Türkiye, İslam ekonomisi ve finansı alanına geç girse de tarihi geçmişi ve birikimi ile dünya çapında öncülük yapma potansiyeli taşıyor. Konferans sayesinde bu alanda uzman ve prestijli akademisyenlerin Türkiye’de çalışma imkanları artacak. Ayrıca konferansın, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım gibi Türkiye’de son yıllarda kamunun da girdiği katılım bankacılığı sektörüne yeni bir soluk getirme imkânı
sağlayacaktır.”

KONFERANS SÜRECİ
Sebahattin Zaim Üniversitesi bir yıldır konferansa hazırlanıyor. İlk önce IRTI İslam Araştırma ve Eğitim Enstitüsü’yle (IRTI) protokol imzalandı, ardından konferans kurulları oluşturuldu ve konuşmacılar belirlendi. Bilim kurulu, 500 müracaat arasından 200’ünü kabul etti. Bildiriler tam metinler üzerinden değerlendirilerek tebliğ sayısı 132’ye düşürüldü.

ORGANİZATÖRLER
Konferansı; İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ), İslam Araştırma ve Eğitim Enstitüsü (IRTI),
International Association for Islamic Economics (IAIE), İslam Kalkınma Bankası (IsDB), Hamad Bin Khalifa Üniversitesi (HBKU), SESRIC ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nin (TKBB) organize ediyor.
MÜSİAD, İstanbul Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ise destekleyici kuruluşlar.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir