Connect with us

Finans & Ekonomi

FINTECH İSTANBUL, VİSA VE BİRLEŞİK ÖDEME’YLE DAHA DA GÜÇLENDİ…

Kısaca FinTech diye adlandırılan finansal teknolojiler dünyada en fazla ilgi çeken ve yatırım yönelen girişimcilik ve faaliyet alanlarından biri. 2016’da kurulan FinTech İstanbul Platformu, kısa sürede Türkiye’deki ekosistemin buluşma noktası haline geldi. Visa ve Birleşik Ödeme’yi iş birliği ortakları arasına katan FinTech İstanbul Platformu, bundan böyle “içerik, etkinlik, yayın ve eğitim ana başlıklarında sunduğu faaliyetlerinde” yeni partnerlerinin de güçlerini ve deneyimini ekosistemle buluşturacak.

 

FinTech İstanbul Platformu Kurucu Ortaklarından Prof. Dr. Selim Yazıcı, Türkiye’deki FinTech ekosisteminin güçlenmesi yolunda “devlet, kurumlar, FinTech girişimleri ve yatırımcılar arasında köprü ve sinerji meydana getirmeyi” amaçladıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Selim Yazıcı

BİLGİ BİRİKİMİ, TECRÜBE VE NETWORK OLANAKLARI…
“Her yıl olduğu gibi, bu yıl da sektörün önemli kuruluşları ile güzel bir iş birliği” gerçekleştirdiklerini ve “her birinin bilgi birikimi, tecrübesi ve network olanakları birbirinden farklı” olduğunu belirten Yazıcı, yeni iş birliklerine ilişkin şunları söyledi: “Visa gibi önemli bir ödeme teknoloji kuruluşu ile geliştirdiğimiz iş birliği ile bu alanda faaliyet gösteren inovatif FinTech girişimlerine faydalı olmayı ve Visa ile FinTech girişimlerini buluşturmayı hedefliyoruz. Birleşik Ödeme Sistemleri ise başarılı iş modeli ve özellikle ülkemizde büyüyen FinTech girişimlerine rol model olması açısından önemli. Dolayısıyla bu alanda faaliyet gösteren girişimlerin örnek alabileceği bir yapı olması açısından değer taşımakta.”

İhsan Elgin

“2020, BÖLGESEL BÜYÜME VE FAALİYET ALANI GENİŞLETME YILIMIZ”
Platformun bir diğer kurucu ortağı İhsan Elgin ise “FinTech İstanbul için bu sene bölgesel büyümenin ve faaliyet alanını genişletmenin senesi olacak. Bu amaç doğrultusunda finans dünyasının çok değerli markası Visa’yı ve sektörün hızla büyüyen yeni oyuncularını temsilen Birleşik Ödeme ile iş birliği yaparak ekosistemin tümüne destek olma gücümüzü arttırdık.” dedi.

 

 

Merve Tezel-Visa Türkiye Genel Müdürü

“DİJİTAL ÖDEME EKOSİSTEMİNDE İNOVASYON VE HIZ ODAKLIYIZ”
FinTech İstanbul Platformu’nun yeni iş birliği ortağı Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, “Dijital ödeme ekosisteminde inovasyonu desteklemenin ve hızlandırmanın” odak noktalarından biri olduğunu belirtti: “Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz Visa İnovasyon Programı’mızın ikinci senesinde, Türkiye’de fintech ekosistemine fayda sağlayan Fintech Istanbul Platformu ile bir iş birliğine imza attık ve programımıza katılan fintechleri Fintech Istanbul bünyesinde bulunan Fintech 101 Eğitimi’ne dahil ettik. Eğitimlere katılan fintechlerimizden aldığımız olumlu geri dönüşler bizi çok mutlu etti. Ekosistemizi güçlendirmek üzere tüm oyuncuların el ele vermesi önemli ve iş birliğimiz buna güzel bir örnek.”

İlker Sözdinler-Birleşik Ödeme CEO’su

“TÜRKİYE ADINA FAYDALI SONUÇLAR ALINACAK”
Fintech İstanbul’un yeni destekçilerinden Birleşik Ödeme CEO’su İlker Sözdinler de FinTech İstanbul’u “Fintech alanında en güncel içerikleri, en doğru kitle ile buluşturma konusunda oldukça güçlü bir platform” diye niteledi: “Globalde giderek büyüyen fintech pazarının Türkiye’de istediğimiz seviyelere gelmesinde FinTech İstanbul gibi başarılı platformların oluşturacağı topluluklar büyük rol oynuyor. Ekosisteme kazandırılan bu topluluğa destek vermek ve bir parçası olmak bizim için oldukça değerli, ülkemiz adına faydalı sonuçlar alınacağını düşünüyorum.”

 

Visa Inc. (NYSE: V) dijital ödemeler sektöründe dünyanın lideri. 2010 yılında kurulan Birleşik Ödeme ise 2015’te elektronik para ve ödeme sistemleri lisansını alarak Türkiye’nin ilk e-para lisans sahibi şirketlerinden biri oldu.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir