Connect with us

Finans & Ekonomi

HALKBANK GENEL MÜDÜRÜ ARSLAN: “GELDİĞİMİZ NOKTA BİZİ GURURLANDIRIYOR”

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Aktif büyüklük bazında sektörde üçüncü sıradayız. Bugün geldiğimiz nokta bizi gururlandırıyor. Halkbank 82 yıldır önce halk, sonra bankadır” dedi. Küçük esnaf ve sanayiciye uygun koşullarla kredi kullandırmak için 1938 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla kurulan ve nakdi krediler ile mevduatta ikinci sırada bulunan Halkbank’ın KOBİ Bankacılığı’ndaki payı yüzde 19,4.

 

Aktif büyüklüklerinin Türk bankacılık sisteminin etkin şekilde yapılandırılarak köklü dönüşümden geçtiği 2002’den bu yana 27 kat artarak 2020 yılında 491,2 milyar liraya yükseldiğini; nakdi kredilerin 270, mevduatın ise 27 katına çıktığını açıklayan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, kamu bankalarının reel sektöre sunulan kredilerin yüzde 50’sini karşılar duruma geldiğini belirtti.

“2002-2020 ARASINDA 141 MİLYAR LİRA ESNAF KREDİSİ KULLANDIRDI”
Kuruluşundan itibaren reel sektörün destekçisi olan Halkbank’ın KOBİ Bankacılığı alanındaki pazar payının yüzde 19,4’e ulaştığını ifade eden ve “Bu başarı bir tesadüf değil; çünkü Halkbank önce halk, sonra bankadır.” diyen Arslan şu bilgileri paylaştı: “2002 yılında 153 milyon TL olan esnaf kredileri bakiyesini 2020 yılı ilk çeyreğinde 286 kat artış ile 43,9 milyar TL’ye yükseltti. 2002-2020 yılları arasında Halkbank tarafından 2,7 milyon esnaf ve sanatkâra 141 milyar TL esnaf kredisi kullandırıldı.”

Osman Arslan-Halkbank Genel Müdürü

“2007 VE 2012’DE AVRUPA’NIN EN BÜYÜK HALKA ARZINI GERÇEKLEŞTİRDİ”
Arslan, Halkbank’ın reel sektörün ihtiyaçlarına uygun yenilikçi çözümler ürettiğini ve Türkiye’nin büyümesine 82 yıldır büyük katkı sağladığını dile getirdi: “Geçmiş yıllarda Töbank, Sümerbank, Etibank’ın yanı sıra Emlak Bankası’nın 96 şubesini devralan Halkbank, 2004 yılında da Pamukbank ile Türk bankacılık sektörünün en büyük banka birleşmesini tamamladı. 2007 ve 2012 yıllarında Türkiye ve Avrupa’nın en büyük halka arzını gerçekleştiren banka, 2012’de lansmanını yaptığı kredi kartı markası Paraf ile bir ilke imza attı. Yurtdışındaki bankaları dâhil toplam 7 bağlı ortaklığı olan Halkbank’ın diğer iştiraklerle birlikte toplam 26 ortaklığı bulunuyor. Halkbank; Sırbistan ve Makedonya’da 78 şubeli 2 bankasının yanı sıra geniş muhabir bankacılık ağı ile Londra ve Singapur gibi küresel finansal merkezlerde bulunan yurt dışı şube ve temsilcilikleri sayesinde uluslararası düzeyde üstün hizmet veriyor.”

“DİJİTAL BANKACILIK HİZMETLERİNİ DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ”
İnternet şubesi üzerinden başvuru yapan 668 bin kişiye Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi, 369 bin kişiye Esnaf Destek Paketi, 31 binden fazla kişiye de İşe Devam Desteği- Küçük İşletme Can Suyu Kredisi kullandırdıklarını söyleyen Arslan, toplamda 1 milyon kişiye web kanalları üzerinden ulaştıklarını kaydetti: “Salgın sürecinde kredilerin başvuru ve kullandırım aşamalarında özellikle mobil şube, internet bankacılığı, SMS, ATM ve Halkbank Dialog gibi alternatif dağıtım kanallarını devreye sokarak, en kısa sürede en fazla kişinin başvurusunu karşılamaya çalıştık. Bu süreçte uçtan uca dijital ortamda yürütülen kredi ürünleri geliştirip halkımızın hizmetine sunduk. Bilanço kalitemizin yanında, teknolojik altyapımızı geliştirmek üzere uzun sürede kararlılıkla sürdürdüğümüz altyapı yatırımlarının ne kadar önemli olduğunu hep birlikte gördük. Önümüzdeki dönemde de dijital bankacılık hizmetlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.”

“YIL SONUNA KADAR 1035 KİŞİYİ KADROMUZA DAHİL EDECEĞİZ”
Halkbank’ın Türkiye’nin 81 ilinde 1000 şubesi ve 22 bin 500 çalışanıyla faaliyet gösterdiğini ifade eden Arslan: “Bu yıl çeşitli unvanlarda personel alımına başladık, yılsonuna kadar 1035 kişiyi daha Halkbank Ailesi’ne katarak, gençlerimize kariyer olanağı sağlamanın mutluluğunu yaşayacağız” dedi.


EKONOMİK İSTİKRAR KALKANI KAPSAMINDA 59 MİLYAR LİRA KREDİ
Milli Dayanışma Kampanyası’na 56 milyon lira bağışlayan Halkbank’ın Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında verdiği toplam destek 59 milyar liraya ulaştı. Bunun 52,8 milyarı KOBİ ve kurumsal müşterilere ticari kredi; 6,2 milyar lirası da bireysel müşteri kredisi. Bu kredilerden toplamda yaklaşık 650 bin işletme ve 1 milyondan fazla bireysel müşterisi yararlandı. Esnaf Destek Paketi kapsamında yaklaşık 450 bin esnaf ve sanatkâra da 9 milyar lira tutarında Paraf Esnaf Kart limit tahsisi gerçekleştirildi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir