Connect with us

Finans & Ekonomi

İNSAN KAYNAKLARINI DİJİTALLEŞTİREN PEOPLISE EL DEĞİŞTİRDİ

Çağatay Güney, Güçlü Özenci ve Mehmet Ali Özenci’nin 2013 Ocak’ta Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent bünyesinde kurduğu ve Revo Capital’in 2016’da yatırım desteği verdiği Peoplise’ın yüzde 86,70’i, sektöründe Türkiye’nin en büyüklerinden Logo Yazılım tarafından 1 milyon 649 bin dolara satın alındı. Logo Yazılım bu satın almayla insan kaynakları ürün portföyünü çeşitlendirmeyi ve müşterilerini yeni dijital çözümlerle buluşturmayı hedefliyor.

 

İşe alım süreçlerini dijitalleştiren yenilikçi insan kaynakları yazılımı Peoplise; Revo Capital’in 2013 yılında 66 milyon dolarla oluşturduğu ilk fonunda desteklediği girişimlerden. 2020’de 41 milyon Euro’yla yeni yatırım dönemine başlayan Revo Capital, Türkiye’deki en büyük girişim sermayesi fonlarından.

Cenk Bayrakdar-Revo Capital Yönetici Ortağı

74 KURUMSAL MÜŞTERİYE 13 DİLDE HİZMET SUNUYOR
2016 ve 2017 yıllarında sırasıyla Revo Capital ve 500 Istanbul’dan yatırım alan Peoplise; şu anda 74 kurumsal müşteriye 13 dilde “tüm işe alım ihtiyaçları için tasarlanmış entegre ve video özellikli dijital insan kaynakları yönetimi platformu” hizmeti sunuyor. Yetenek Yönetim Sistemi olarak konumlanan çözümleriyle “başvuru takip sistemleri, sosyal medya kaynaklı işe alımlar, dijital değerlendirme ve markalaşma araçlarını” mobil uyumlu platformlara dönüştürüyor.

2019’DA 1 MİLYONU AŞKIN ADAYIN DEĞERLENDİRİLMESİNDE KULLANILDI
BBVA Garanti Bankası, Coca-Cola, Allianz, Burger King, Renault, Ford ve Avis gibi sektörlerinin öncü firmaları; “dijital insan kaynakları platformu” 2019 yılında 1 milyondan fazla aday değerlendirmesinde kullanılan Peoplise’ın müşterileri arasında.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir