Connect with us

Sağlık

“COVID-19 VAKA SAYISI 3-4 HAFTADA 5 BİNE ÇIKABİLİR”

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Covid-19 salgınında Türkiye’deki vaka sayısının 3-4 hafta içinde 5 bine ulaşabileceğini ancak uyarılara kulak verilmesi halinde 3-4 binle sınırlı tutulabileceğini söyledi. Prof. Azap, şu anki tabloya göre “sokağa çıkma yasağı gibi bir tedbire ihtiyaç olmadığını” kaydetti.

 

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, 11 Mart 2020 tarihinden itibaren Türkiye’de de görülmeye başlayan yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınında şu anda 47 olan vaka sayısının önümüzdeki 3-4 hafta içinde pik yaparak 5 bin civarına ulaşmasını beklediklerini söyledi.

“30 BİNİ BİLE BULABİLİR”
Katıldığı bir televizyon programında sayının 30 bine bile çıkabileceğini kaydeden Prof. Dr. Azap, uyarılara dikkat edilmesi ve belirtilen önlemlerin alınması halinde 3-4 binle sınırlandırılabileceğini dile getirdi.

Prof. Dr. Alpay Azap-Bilim Kurulu Üyesi

“ŞU ANDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA GEREK YOK”
Bilim Kurulu toplantılarında bütün seçenekleri en ince ayrıntısına kadar konuştuklarını belirten Prof. Dr. Azap, “Ama bir önlem alırken, o aldığınız önlemin getirecekleri var, faydalar var. Bir de götürecekleri var. Sebep olacağı birtakım olumsuz sonuçlar var. Dolayısıyla bunları iyi düşünüp taşınmak lazım. Açıkçası bugün uzun tartışmaların sonunda henüz öyle bir noktada olmadığımız için, bir sokağa çıkma yasağı gibi bir şeye, İtalya’daki gibi bir duruma ihtiyacımız olmadığını düşündük.” dedi.

“KALABALIK ORTAMLARDAN UZAK DURUN”
Prof. Dr. Azap, insanların birbirlerine bir metreden ya da 3-4 adımdan daha fazla yaklaşmaması ve kalabalık mekan ile ortamlardan uzak durmaları gerektiğinin ısrarla altını çizdi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir