Connect with us

Gökay Genç

HAYATINIZIN BİR YERİNDE MUTLAKA SANAT OLSUN

Arada nefes almaya, biraz kafayı kaldırıp başka dünyalara bakmaya ihtiyacımız var. Bu ihtiyaç molası sırasındaki tercihler sizin. İsterseniz müzik deyin, isterseniz tiyatro, isterseniz sinema; isterseniz de bana bir sergi gezmek yeterli deyin. Ne olursa olsun hayatınızın bir yerinde sanat mutlaka olsun.

 

GÖKAY GENÇ

Bu sezon da yine onlarca tiyatro oyunu, onlarca sinema filmi, onlarca sanatçının resimleri, fotoğrafları ve heykelleri ile daha birçok sanat dalının ürünleri bizleri bekliyor.

TİYATRO…

Alice Müzikali: Geçtiğimiz sezon adından sıkça söz ettiren “Alice Müzikali” bu yıl yine sevilen yıldızlardan oluşan kadrosuyla görsel bir şölen sunuyor. Lewis Carroll’un yazdığı edebiyatın eşsiz eserlerinden biri olan Alice “Harikalar Diyarında” Serdar Biliş yönetmenliğinde sahneleniyor. Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola, Şükrü Özyılmaz, Enis Arıkan, İbrahim Selim ve Merve Dizdar gibi isimler karakterlere can veriyor. Müzikali, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde izleyebilirsiniz.

Kızlar ve Oğlanlar: İlk kez tiyatro sahnesinde boy gösteren bir isim Bergüzar Korel. Craft Tiyatro’nun tek kişilik “Kızlar ve Oğlanlar” adlı oyunuyla geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru seyircisiyle buluştu. Güzelliğin, aşkın, çocuğun, evin, paranın ve başarının değerinin anlatıldığı oyunun yazarı Dennis Kelly. Hira Tekindor çevirisiyle sahnelenen oyunun yönetmen koltuğunda İbrahim Çiçek oturuyor. Bu sezonun ilk gösterimini 23 Eylül Ataşehir DasDas Sahnede.

 

Aşk Geçmişim: Bu sezon merakla beklenen tiyatro oyunları arasında Rıza Kocaoğlu, Şebnem Bozoklu ve Melisa Doğu’nun rol aldığı “Aşk Geçmişim” yer alıyor. D. C. Jackson tarafından yazılan ve Erdem Avşar çevirisiyle sahnelenen oyunu Tuğrul Tülek yönetiyor. Bu anti romantik komedi oyununu 15 Ekim’den itibaren Maslak Uniq Sahnesi’nde izleyebilirsiniz.

SİNEMA…

Annem: Bir anne-kızın hikâyesini konu alan filmin yönetmeni Mustafa Kotan. Sumru Yavrucuk ve Özge Gürel’in başrollerini paylaştığı filmin senaryosu Ayşe Balıbey Tanıl, Evren Erdoğan ve Bener Karaçor tarafından kaleme alındı. Annesinden utanan bir kız ve kızı için her şeyi yapmaya göze alan bir anne. 20 Eylül’de sinema salonlarında…

Yıldızlara Doğru: James Gray yönetmenliğindeki filmin başrollerini Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Ruth Negga ve Liv Tyler paylaşıyor. 20 yıl önce uzayda hayat aramak için çıktığı görevde kaybolan babasını galakside aramaya başlayan Roy’un yolculuğunu konu alan film, 20 Eylül’den gösterimde olacak.

 

Fırıncının Karısı: Hareketlerinden şüphelendiği kocasını takip etmeye karar veren genç kadının hikâyesini anlatan filmin yönetmen koltuğunda Murat Onbul oturuyor. Komedi türündeki filmin senaryosu Murat Taşkent’in kaleminden çıktı. Alper Kul, Büşra Pekin, Korhan Herduran ve Seda Türkmen başrolleri paylaşıyor. Film, 27 Eylül’den itibaren sinema salonlarında.

Acı ve Zafer: Pedro Almodovar imzası taşıyan filmin oyuncuları Antonio Banderas, Asier Etxeandia, Leonardo Sbaraglia ve Penelope Cruz. Film, ünlü yönetmen Salvador Mallo’nın geçmişten bugüne yaptığı seçimleri ve yaşamında iz bırakan olayları konu ediyor. Mallo’nın doğduğu yerden başka bir köye göçmesine, ilk aşkına ve kendisini tanımasına yol açan olaylar ile yazı ve sinemayla tanışmasını izleyeceğimiz film, 11 Ekim tarihinde vizyona giriyor.

MÜZİK…

Zeynep Bastık: Son zamanlarda müzik dünyasında parlayan yıldızlardan Zeynep Bastık, Açıkhava Konserleri kapsamında 26 Ekim’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde sevenleriyle buluşuyor.

Bülent Ersoy: Türk Sanat Müziği’nin Diva’sı Bülent Ersoy, sevile şarkılarıyla sahnede. Sanat müziği dolu keyifli bir gece yaşamak istiyorsanız Diva’yı 28 Eylül akşamı Jolly Joker Vadistanbul’da dinlemeye gidebilirsiniz.

Yeni Türkü’nün 40’ıncı Yılı: 40 yıllık müzik geçmişi bulunan Yeni Türkü, unutulmaz şarkılarıyla sevenleriyle buluşuyor. Ünlü grup 40’ıncı yaşını; Anıl Piyancı, Athena, Cahit Berkay, Can Gox, Cem Adrian, Ceylan Ertemi Eda Baba, Fırat Tanış, Hayko Cepkin, Kalben, Kenan Doğulu, Manuş Baba, Sena Şener, Şevval Sam ve sürpriz isimlerle birlikte 29 Eylül akşamı Vadi Açıkhava Sahnesi’nde kutlayacak.

KÜÇÜK HAYALLER FESTİVALİ…

21-22 Eylül tarihlerinde Adenpark Göktürk’te ilk kez gerçekleşecek olan “Küçük Hayaller Festivali”, dopdolu programıyla çocuklara güzel ve keyifli anlar yaşatacak.

Çocukların hayal güçlerini geliştirmeyi amaçlayan festivalde çocuklar; bir yandan oyun alanları ve sahne şovlarında eğlencenin sınırlarını aşarken, diğer yandan festivalin etkinlik programında yer alan nitelikli atölyelerde sanatsal yeteneklerini ve el işi becerilerini geliştirecek. İki gün boyunca çocukların hayal dünyalarının kapılarını doğanın gücüyle birleştirecek olan ve eğlence sınırlarının aşılacağı Küçük Hayaller Festivali’nde, ebeveynler için de çocuk gelişimine dair uzmanların gerçekleştireceği 15 farklı söyleşi ve atölyeler yer alacak.

70 farklı nitelikte atölye

Her yaştan çocuğa hitap eden ve çocukların eğlenirken öğreneceği festivalin atölye programında; çocukların yaratıcılıklarını geliştirebileceği Lego yapımı atölyesi, sanatsal faaliyetlerine katkı sağlayacak müzik, dans ve drama atölyeleri, spor alışkanlığı kazandıracak koşu, kickboks ve penaltı atölyeleri, el işi becerilerini geliştirecek cam mozaik boyama ve takı atölyeleri, hayallerindeki mesleği keşfedebilecekleri robotik kodlama ve bilimsel deney atölyeleriyle birlikte çocukların doğa yaşamını deneyimleyeceği çiçek dikimi ve pony at çiftliği atölyeleri yer alıyor.

15 farklı canlı müzik ve sahne performansı

Atölyelerin yanı sıra festivalde birçok canlı müzik ve sahne performansı da yer alacak. Festival programında en dikkat çeken etkinlik; Beste Açar ve oğlu Rüzgar Haravon ilk kez sahne alması. Anne oğul festival sahnesinde Kayahan şarkılarıyla birlikte çocuk şarkılarını seslendirecek. Tan Sağtürk Akademi öğrencileri ise canlı müzik performansı sergilerken Sevilay ve Umut Oğuz’un tiyatro oyunları festival sahnesinde sergilenecek. Programda yer alan diğer gösteriler arasında; jimnastik, sihirbazlık ve çeşitli sirk şovları yer alacak.

Nesin Vakfı da festivalde

Festivalde, Nesin Vakfı’yla sosyal sorumluluk projesi de gerçekleştirilecek. Nesin Vakfı, çocukların hayal gücü ve emekle üretecekleri seramik standı ve Nesin Yayınevi kitaplarıyla birlikte Küçük Hayaller Festivali’nde yerini alacak.

Emine Bulut’un kızına eğitim desteği

Tüm çocukların fırsat eşitliği hakkı olduğu düşüncesi ve asla şiddet terörüne maruz kalmadan hayallerinin peşinde koşmaları dileğiyle; festivalden elde edilecek gelirin bir kısmıyla,  eski eşi tarafından hunharca öldürülen Emine Bulut’un geride bıraktığı kızının eğitimine destek sağlanacak.

21-22 Eylül tarihlerinde Adenpark Göktürk’te hayalperest çocuklarla ilk kez buluşmaya hazırlanan Küçük Hayaller Festivali’nin biletleri ise Biletix’te. Festival programındaki tüm etkinlikler bilet fiyatına dahil.

 

 

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir