Connect with us

Finans & Ekonomi

81’İNCİ 10 KASIM’DA ÇOK ANLAMLI BİR SERGİ…

10 Kasım 1938 tarihinde vefat eden Mustafa Kemal Atatürk, 81 yıl once Tan Gazetesi’nde yayınlanan kendisiyle ilgili haber, röportaj ve yazıların dijital ortamda da dikkatlere sunulacağı sergiyle anılacak. Vasiyet adı verilen ve ücretsiz olan sergi 9-16 Kasım tarihleri arasında gezilebilecek.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 81’inci vefat yıldönümünde çok anlamlı ve farklı bir sergi etkinliği gerçekleştiriliyor.

Tan Gazetesi’nde “Babamızı Kaybettik” manşetiyle çıktığı 11 Kasım 1938 tarihinde ve hemen devamındaki günlerde yayımlanan “Atatürk’ü ve ölümünden duyulan derin üzüntüyü” anlatan haber, röportaj, köşe yazıları ve fotoğraflar dijital bir sergi halinde vatandaşların dikkatine sunuluyor.

DİJİTAL UYGULAMA ÜCRETSİZ
“Vasiyet” adlı sergi cep telefonlarına ücretsiz indirilebilecek bir uygulamayla dijital ortamda da gezilebilecek. Serginin dijital olması fikrinin arka planında Atatürk’ün çağdaşlığa ve yeniliğe verdiği önemi vurgulama isteği var.

Ayrıca ziyaretçiler dijital içerikteki sesli anlatım ve görsellerin yanı sıra; gazetenin o günlere ait orijinal baskılarını inceleme fırsatı da bulacak.

Sergi, İstanbul Sirkeci’deki Tanevi Kültür Avlusu’nda 9 Kasım’da saat 15.00’te açılacak ve 16 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.

 

ADRES VE İRTİBAT BİLGİLERİ
Serginin adres ve iletişim bilgileri: Ankara Caddesi, Halil Lütfü Dördüncü İş Merkezi, No: 32, Sirkeci. 0532 268 45 18 – 0536 549 19 79
Aplikasyon linki: https://tinyurl.com/y2jaq6tp

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir