Connect with us

Finans & Ekonomi

UYUŞMAZLIK VE İHTİLAFLARA “TAM” ÇÖZÜM

TURYAP bünyesinde kurulan ve ihtilafa düşülen hukuki konularda arabuluculuk hizmeti sunan Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi (TAM) faaliyete başladı. 1600 metrekarelik alana sahip merkezden aynı anda 300 kişi hizmet alabilecek. Merkez, 7 gün 24 saat açık olacak.

 

 

TURYAP Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, bünyelerinde kurulan Tahkim ve Arabulucuk Merkezi’nin (TAM) tanıtıldığı basın toplantısında, hukuki anlaşmazlık yaşanan konulardaki zaman kaybını ve oluşan maliyeti en aza indirmeyi amaçladıklarını söyledi. TURYAP’ta 34 yıllık mesleki geçmişi bulunduğunun altını çizen Sarıbay, Türkiye’de sadece mirasa dayalı uyuşmazlıklardan doğan maliyetin 167 milyar dolar olduğunu açıkladı. Sarıbay, “Biz dünyanın en iyi müzayede şirketiyiz” dedi.

HUKUKÇULARIN HER İHTİYACI KARŞILANACAK
Tahkim ve arabuluculuk alanında faaliyet gösteren hukukçuların en büyük ihtiyacı toplantı odaları. TAM’ın birincil amacı öncelikle bu soruna çözüm olabilmek. 7 gün 24 saat açık kalacak merkez; adliye ve iş merkezlerindeki mesai sınırlaması sorununu tümden ortadan kaldırıyor. 1600 metrekarelik TAM Çözüm Merkezi’nde 25 toplantı salonu ve hazır ofis, 3 eğitim salonu, 1 seminer salonu, 10 adet hazır ofis ve 70 kişilik açık alan var. Merkez aynı anda 300 kişiye hizmet verebiliyor. Ofislerde güvenlik, kayıt, sekretarya, ofis ve IT, karşılama, ikram, posta adresi, kurye/posta teslimi ve ulaştırılması, otopark, seminer, konferans gibi hizmetler sunuluyor.

ZAMAN VE MALİYET TASARRAFU
Hukuki uyuşmazlıkların mahkeme süreci uzun ve masraflı. Sadece bilirkişi raporları 1,5 yılı aşabiliyor. TAM’la bu süre 9 güne iniyor. Böylelikle yıllarca devam eden uyuşmazlıklar 90 günde çözüme kavuşturulabilecek. İhtilafa konu gayrimenkuller ise TURYAP tarafından açık artırmayla satılacak.

ARABULUCUK İÇİN 5 YIL KIDEM ŞARTI
Arabulucu olmak isteyen hukukçularda asgari 5 yıllık kıdem şartı aranıyor. 5 yıl kıdemliler eğitimden geçiriliyor. Sınavda başarılı olanlar bu unvanı hak ediyor.

PEK ÇOK İHTİLAFA ÇÖZÜM
TAM’da işçi ve işveren ihtilafları, ticari, mülk, paylaşımı ve sözleşmelerden doğan kompleks uyuşmazlıklar da çözümlenecek. Arabulucuların veya tahkim heyetinin ihtiyaç duyduğu değerleme raporları bağımsız değerleme şirketlerince yazılacak.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir