Connect with us

Finans & Ekonomi

DEPREMDE BİNAYA EKSTRA YÜK BİNDİRMEYEN KAPLAMA: SPREY STONE…

Dabi Yalıtım Sistemleri Genel Müdürü Murat Fuat Özgür, “her şehri deprem riski altındaki Türkiye’de yapı kimyasalları ürünlerinde binaya ekstra yük bindirmemek için alternatif çözüm arayışına girdiklerini” ve araştırmaları sonucunda “Japonya’da icat edilen ve diğer taş kaplamaların 20’de 1’i ağırlığında olan sprey stone (sprey taşı) yalıtım sistemlerini İzmir’de üretmeye başladıklarını” kaydetti. Depremlerde meydana gelen can kaybı ve maddi zararın birincil sebebinin “binaların dayanıksız ve kalitesiz malzemeyle inşa edilmesi” olduğunun altını çizen Özgür, kentsel dönüşüm sürecinde yapılarda yeni, güvenilir ve son teknoloji malzemelerin kullanılması gerektiğini belirtti.

 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ‘Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şûrası’nın sonuç bildirgesine göre, 6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerde 680 bin civarında konut ile 170 bin işyeri, depo ve ahırın yıkılmasıyla 100 milyar doların üzerinde maddi hasar oluştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ DEVAM EDİYOR
Türkiye’nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2012’den bugüne kadar 2 milyon 200 bin civarında bağımsız bölgenin kentsel dönüşümü tamamlanırken, 400 bin bağımsız bölgenin dönüşümü devam ediyor.

Depremlerde meydana gelen can kaybı ve maddi zararın birincil sebebinin “binaların dayanıksız ve kalitesiz malzemeyle inşa edilmesi” olduğunun altını çizen Dabi Yalıtım Sistemleri Genel Müdürü Murat Fuat Özgür, kentsel dönüşüm sürecinde yapılarda yeni, güvenilir ve son teknoloji malzemelerin kullanılması gerektiğini belirtti.

JAPONYA’DA İCAT EDİLEN SPREY TAŞINI TÜRKİYE’DE ÜRETİYOR
Depremlerde meydana gelen can kaybı ve maddi zararın birincil sebebinin “binaların dayanıksız ve kalitesiz malzemeyle inşa edilmesi” olduğunun altını çizen Dabi Yalıtım Sistemleri Genel Müdürü Murat Fuat Özgür, “her şehri deprem riski altındaki Türkiye’de yapı kimyasalları ürünlerinde binaya ekstra yük bindirmemek için alternatif çözüm arayışına girdiklerini” ve araştırmaları sonucunda “Japonya’da icat edilen sprey stone (sprey taşı) yalıtım sistemlerini İzmir’deki fabrikalarında üretmeye başladıklarını” kaydetti.

DİĞER TAŞ KAPLAMALARIN 20’DE 1’İ AĞIRLIĞINDA…
Kentsel dönüşüm sürecinde yapılarda yeni, güvenilir ve son teknoloji malzemelerin kullanılması gerektiğini belirten Fuat Özgür, “Ar-Ge çalışmaları sonucunda diğer taş kaplamaların 20’de 1’i ağırlığında olan sprey stone üretimini ülkemizde yapmayı başardığımız için gururluyuz.” dedi.

BASINÇLI TABANCALARLA PÜSKÜRTÜLEREK UYGULANIYOR
“Klasik taş kaplamaların metrekarede 50-60 kilogram ağırlık yaptığını, 4-5 kilogramlık sprey taşının ise binaya statik anlamda yük bindirmediğini ve böylelikle deprem risklerinin minimize edildiğini” söyleyen Özgür şu bilgileri aktardı: “Basınçlı tabancalarla püskürtülerek uygulanan ürünümüz, binaya nefes aldırabildiği gibi ısı, su ve yangın yalıtımı sağlıyor. En ufak sallantıda diğer taş kaplamalar cepheden ayrılabilirken, sprey stone elastik yapıya sahip olduğu için cephedeki oluşabilecek kılcal çatlakları dahi tolere edebiliyor. Ürünümüz 20 yıllık yaşlandırma testlerinden başarıyla geçtiği için, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından resmi belgeli olarak 20 yıl garanti veriyoruz.

HER TÜRLÜ İLKİM KOŞULLARINA UYUYOR VE SOLMUYOR
Sprey stone, değişik renklerde üretilebiliyor. İçerisinde boyalarda kullanılan yapay renklendirici bulunmuyor. Rengini doğal kayaçlardan aldığı için her türlü iklim koşullarına uyuyor ve solmuyor. Farklı desenlerde uygulanabildiği için de yapılara özgün bir güzellik ve estetik katıyor. Isı, su, ses ve yangın yalıtım sistemleri, zemin kaplamaları ve cephe kaplamalar üzerine çalışıyoruz. Ar-Ge ve imalatın başında 25 yıllık üretim tecrübesi ve bilgisi olan mühendislerle istediğimiz ürünü geliştirebiliyoruz. Böylece ülke ekonomimize değer kazandırırken vatandaşlarımızı da olası risklerden koruyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir