Connect with us

Gündem

PROF. DR. ALİ RIZA KURAL, AMERİKAN ÜROLOJİ DERNEĞİ’NE ONURSAL ÜYE SEÇİLDİ…

Prof. Dr. Ali Rıza Kural- Acıbadem Maslak Hastanesi Minimal Invaziv ve Robotik Üroloji Bölüm Başkanı 

Prof. Dr. Ali Rıza Kural, Amerikan Üroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Raju Thomas’ın elinden onursal üyelik sertifikasını alırken “Daima yeniliklerin peşinde koştum ve öğrendiklerimi diğer meslektaşlarımla paylaştım. Bu çabaların sonucunda ülkemizde endoürolojinin ne kadar ileriye gittiğini görmek ve bunun bir parçası olmak benim için büyük bir mutluluk.” dedi.

 

Acıbadem Maslak Hastanesi Minimal Invaziv ve Robotik Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Kural, Türkiye’deki üroloji cerrahlığı adına bir ilke imza atarak alanında dünyanın en büyüğü kabul edilen Amerikan Üroloji Derneği’nin (American Urological Association) 2023 yılı Onursal Üyeliğine seçildi. Prof. Dr. Ali Rıza Kural’ın “minimal invaziv ürolojik cerrahi ve endoürolojideki yenilikçi ve gelişimci çalışmalardan ötürü” bu üyeliğe layık görüldüğü açıklandı.

ŞİMDİYE DEK SADECE 290 ÜROLOG LAYIK GÖRÜLDÜ…
1902 yılında kurulan, 23 bin üyesi bulunan ve “bilimsel çalışmaların yanı sıra, eğitim, araştırma ve sağlık hizmetleri politikasının oluşturulmasına” öncülük eden Amerikan Üroloji Derneği, bugüne dek 290 üroloğa ‘Onursal Üye’ unvanı verdi.

Prof. Dr. Ali Rıza Kural (soldan ikinci), Türkiye’deki üroloji cerrahlığı adına bir ilke imza atarak alanında dünyanın en büyüğü kabul edilen Amerikan Üroloji Derneği’nin (American Urological Association) 2023 yılı Onursal Üyeliğine seçildi.

“DAİMA YENİLİKLERİN PEŞİNDE KOŞTUM”
Sertifikasını Amerikan Üroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Raju Thomas’ın elinden alan Prof. Dr. Kural, “Bu onuru ülkeme, beni yetiştiren hocalarıma, birlikte çalıştığım ekip arkadaşlarıma ve her zaman desteğini gördüğüm aileme borçluyum.” dedi.

Kural, Amerikan Üroloji Derneği’nin Chicago’da yapılan 118. Kongresi’nde gerçekleşen sertifika takdim töreninde şunları söyledi: “Mesleğe başladığım gün sadece iyi bir hekim olmayı ve hastalarıma en iyi şekilde hizmet etmeyi amaçlamıştım. Geri dönüp baktığımda çok çalıştığımı, daima yeniliklerin peşinde koştuğumu ve öğrendiklerimi diğer meslektaşlarımla paylaştığımı görebiliyorum. Bu çabaların sonucunda ülkemizde endoürolojinin ne kadar ileriye gittiğini görmek ve bunun bir parçası olmak benim için büyük bir mutluluk. Bugün yeniden bir meslek seçme durumunda olsam yine tıp mesleğini ve yine üroloji branşını seçerdim.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir