Connect with us

Gündem

“EY TÜRK İSTİKBALİNİN EVLADI!”

“Kaderin cilvesi” denen olay tam da bu olsa gerek. Hayatlarının şimdiye kadarki bölümü tamamen AK Parti iktidarlarında geçen genç nüfusun yaklaşık 5 milyonu, Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı’nın kim olacağında çok kritik bir rol oynayacak. Yeni neslin Atatürk’ün bizzat kendilerini muhatap aldığı Gençliğe Hitabe’yi özümseyerek okuma ve gereğini yapma zamanı şimdi.

 

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 17 Nisan 2023 tarihinde açıkladığı verilere göre yurt içi ve yurt dışındaki toplam seçmen sayısı 64 milyon 191 bin 285. Bunların 4 milyon 904 bin 672’si 14 Mayıs’taki 28’inci dönem TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk defa oy kullandı. 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda bu sayıya 47 bin 523 genç daha eklenecek.

KADERİN CİLVESİ!
“Kaderin cilvesi” denen olay tam da bu olsa gerek! Hayatlarının şimdiye kadarki bölümü tamamen AK Parti iktidarlarında geçen genç nüfusun yaklaşık 5 milyonu, Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı’nın kim olacağında çok kritik bir rol oynayacak.

CUMHURİYETİN İKİNCİ YÜZYILINA GİRERKEN
Bundan 100 yıl evvel, yabancı devletler tarafından ülkenin bütün kaynakları sömürülüp toprakları işgal edilirken ve Osmanlı Sarayı sadece kendi menfaatini düşünürken bu ülkeyi hep birlikte kurduk. Bir özgürlük mücadelesi, bir beka savaşı verdik. Bugün durum bundan çok mu farklı! Buna seçmen karar verecek. Türkiye’nin geleceği şekillendirilirken hiç duraksamadan yapılacak en önemli şey; vatandaşlık görevi ve hakkı olan “ülkeyi yönetecekleri seçme iradesini” mutlaka sandığa giderek ve iyice düşünüp taşınarak ortaya koymaktır.

AYDINLIK YARINLAR VE GELİŞEN BİR TÜRKİYE İÇİN…
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak Kurtuluş Savaşı’nı başlatmasının 104’üncü yılındayız. Nasıl 19 Mayıs 1919 tarihinde yanan meşalenin ışığıyla tüm ayrılıklarımızı ve farklılıklarımızı göz ardı ederek dünya tarihine geçen kurtuluş mücadelesini hep birlikte zaferle taçlandırmışsak bugün de aynı şekilde davranma zamanıdır. Aydınlık yarınlar, herkesin birbirinin yaşam ve inancına saygı duyduğu, kalkınan gelişen bir Türkiye için omuz omuza vermek zorundayız. Yüz yıl evvel olduğu gibi ve yüz yıl sonra da olacağı gibi referans metin Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’dir.

GENÇLİĞE HİTABE’Yİ OKUMA VE GEREĞİNİ YAPMA ZAMANI…
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl her zamankinden daha da anlamlı. Yeni neslin Atatürk’ün bizzat kendilerini muhatap aldığı Gençliğe Hitabeyi özümseyerek okuma ve gereğini yapma zamanı şimdi.

EY TÜRK GENÇLİĞİ!
Sanırım sözü Atatürk’e bırakmak en doğrusu:
“Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir.
İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dâhilî ve haricî bedhahların olacaktır.
Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin.
Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir.
İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler.
Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler.
Millet, fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evladı!
İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır.
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir