Connect with us

Gündem

YAŞASIN CUMHURİYET SERGİSİ 23 NİSAN’DAN İTİBAREN ANKARA’DA…

 

“Cumhuriyetin kuruluş yıllarının ruhunu, zorlu bir istiklal savaşının ardından siyasi bağımsızlığını kazanan bir ülkenin iktisadi bağımsızlığı inşa etmesinin ilk adımlarını ve küllerinden yeniden doğuşunu” yansıtan “Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları” Sergisi, 23 Nisan 2023 tarihinden itibaren İstanbul’la eş zamanlı olarak Ankara’da da ziyarete açılacak.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı vesilesiyle hazırlanan ve İstanbul Eminönü’ndeki Türkiye İş Bankası Müzesi’nde devam eden “Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları” Sergisi, 23 Nisan 2023 tarihinden itibaren eş zamanlı olarak Ankara Ulus’taki Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde de ziyarete açılacak.

BAŞKENT’E ÖZEL BÖLÜM…
İstanbul ve Ankara’daki sergiler konsept, kurgu ve zenginlik açısından benzer özellikler taşıyor ancak Ankara’daki sergide “kentin planlı büyümesi ve sosyal hayatının zenginleşmesinin film ve fotoğraflar eşliğinde anlatıldığı” Başkent’e ayrılmış özel bir bölüm yer alıyor. “Cumhuriyetin kuruluş yıllarının ruhunu, zorlu bir istiklal savaşının ardından siyasi bağımsızlığını kazanan bir ülkenin iktisadi bağımsızlığı inşa etmesinin ilk adımlarını ve küllerinden yeniden doğuşunu” yansıtan her iki sergi de pazartesi günleri hariç yıl boyunca ücretsiz gezilebilecek.

ATATÜRK’ÜN “İKTİSADİ ZAFER” SÖZÜNDEN İLHAMLA…
Mustafa Kemal Atatürk’ün “Siyasi ve askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, iktisadi zaferle taçlanmazsa sonuç kalıcı olamaz” sözünden alınan ilhamla İş Sanat’ın koordinasyonunda hazırlanan sergilerin küratörlüğünü 19. ve 20. yüzyıl Türkiye iktisadi ve sosyal tarihi, kurum ve girişimcilik tarihi konularında yaptığı çalışmalarla bilinen Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Murat Koraltürk, tasarımını ise Pattu Mimarlık üstleniyor.

REHBERLİ TURLAR VE ÖĞRENCİ ATÖLYELERİ…
İstanbul’da kısa sürede 50 bin kişinin ziyaret ettiği serginin Başkent Ankara’da da büyük ilgi görmesi bekleniyor. Sergi deneyimini zenginleştirmek amacıyla hayata geçirilen rehberli turlar ve öğrenci atölyelerinden de ücretsiz yararlanabiliyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir