Connect with us

Finans & Ekonomi

EN HAYATİ ENDÜSTRİ İLAÇ!

“Türk ilaç endüstrisinin dünya standartlarında altyapıya sahip olduğuna ve ülke ihtiyacının yüzde 90’ının yurt içi üretimle karşılandığına” işaret eden İEİS Genel Sekreteri Savaş Malkoç, “Bu dönemde ilaç tedariki konusunda hiçbir sorun olmadığını söylemek elbette doğru değil. Endüstrimizin özverili çalışması ve Sağlık Bakanlığımızın aldığı önlemlerle ilaca erişim sorunu her geçen gün hızla azalmaktadır. Bu sayede, Avrupa’daki birçok ülke ile kıyaslandığında bu sorunun çok daha az hissedildiğini söylemek mümkündür.” dedi.

 

İEİS Genel Sekreteri Savaş Malkoç, “Endüstrimizin bu özverili çalışması ve Sağlık Bakanlığımızın aldığı önlemlerle ilaca erişim sorunu her geçen gün hızla azalmaktadır. Bu sayede, Avrupa’daki birçok ülke ile kıyaslandığında bu sorunun çok daha az hissedildiğini söylemek mümkündür.” diyor. 

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) Genel Sekreteri Savaş Malkoç, “yerli ve milli ilaç endüstrisinin devletin tüm imkânlarıyla desteklenmesinin ne kadar hayati olduğunun anlaşıldığı dönemlerden geçildiğini” vurguladı.

“İLAÇ ARZIMIZ, İHTİYAÇ VE BEKLENTİLERİ KARŞILAYACAK ÖLÇEKTE”
“Covid-19 pandemisi sebebiyle 2020 yılında başlayan ve halen tamamen çözülemeyen küresel ticaret ve tedarik zincirindeki aksamaların yanı sıra emtia fiyatları ve üretim maliyetlerindeki aşırı artışların ilaç endüstrisini de çok ciddi bir yükün altına soktuğunu” ifade eden İEİS Genel Sekreteri Malkoç, “Ancak pandemi döneminde bile vatandaşlarımızı ilaçsız bırakmayan Türk ilaç endüstrisi bu zor dönemde de bu bilinçle üretimini tam kapasite devam ettirmektedir. Türk ilaç endüstrisinin üretim kapasitesi ve gücünden kimsenin şüphesi olmasın. Uluslararası standartlardaki üretim tesislerimiz aralıksız şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. İlaç endüstrimiz, 2023’e de başarısıyla damga vuracak. Hâlihazırda piyasaya sunduğumuz ilaç miktarındaki artış, vatandaşlarımızın ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak ölçekte.”” dedi.

“İHTİYACIN YÜZDE 90’I YURT İÇİ ÜRETİMLE KARŞILANIYOR”
Malkoç, Türk ilaç endüstrisinin dünya standartlarında altyapıya sahip olduğunun ve ülke ihtiyacının yüzde 90’ının yurt içi üretimle karşılandığının altını çizdi.

Savaş Malkoç- İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) Genel Sekreteri

“ELBETTE İLAÇ TEDARİKİNDE HİÇBİR SORUN YOK DENİLEMEZ”
“Bu dönemde ilaç tedariki konusunda hiçbir sorun olmadığını söylemek elbette doğru değil. Almanya, Fransa, İngiltere gibi ülkelerde basına da yansıyan global tedarik zinciri sorunları var. Covid-19 pandemisi sonrası bu sene çok ciddi boyutta artan mevsimsel hastalıkların yarattığı ilave talep nedeniyle özellikle soğuk algınlığı ilaçları ve antibiyotikler konusunda küresel boyutta ilaç yoklukları mevcut” tespitlerini ortaya koyan Malkoç, şunları söyledi: “100 yılı aşkın tarihe sahip Türk ilaç endüstrisi, yaşadığımız tüm ham madde, ambalaj maddesi ve etkin madde tedarik sıkıntılarına rağmen, 7/24 tam kapasite ile vatandaşlarımızın ilaç ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir fedakârlıkla çalışıyor ve üretiyor. Endüstrimizin bu özverili çalışması ve Sağlık Bakanlığımızın aldığı önlemlerle ilaca erişim sorunu her geçen gün hızla azalmaktadır. Bu sayede, Avrupa’daki birçok ülke ile kıyaslandığında bu sorunun çok daha az hissedildiğini söylemek mümkündür.”

İEİS Genel Sekreteri Savaş Malkoç. “Türk ilaç endüstrisinin dünya standartlarında altyapıya sahip olduğunu ve ülke ihtiyacının yüzde 90’nın yurt içi üretimle karşılandığını” ifade ediyor. 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir