Connect with us

Finans & Ekonomi

“SANAYİCİ ‘TERZİ İŞİ ÇÖZÜM’ BEKLİYOR”

İşletme sermayesindeki yetersizliğin şirketleri ‘frene basmaya’ zorladığına dikkat çeken ORSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çamur, “acilen ‘terzi işi’ diye nitelediği ihtiyaca dönük çözümler üretilip uygulamaya konulması, buna da KGF’yle başlanması” gerektiğini açıkladı. Çamur, “Krediye sadece ‘ulaşması gerekenlerin’ ulaşması, bunun bir ranta dönüşmemesi gerekir.” dedi.

 

Türkiye’deki yüksek enflasyon ortamında teşvik ve desteklerde isabet kaydedilmesinin daha da daha da önemli hale geldiğini vurgulayan OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çamur, “Yatırıma teşvik verilmeden önce, o yatırıma ülkemizin gerçekten ihtiyacı olup olmadığına, arz-talep dengesine bakılmalı, yüksek kaliteye dönüştürülecek işlere teşvik verilmeli. Girdi maliyetlerinin, istihdam maliyetlerinin bu denli arttığı bir dönemde KGF türü krediler verilirken de aynı şekilde seçici davranılmalı.” dedi.

ORSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çamur, “Yatırıma teşvik verilmeden önce, o yatırıma ülkemizin gerçekten ihtiyacı olup olmadığına, arz-talep dengesine bakılmalı, yüksek kaliteye dönüştürülecek işlere teşvik verilmeli.” dedi. 

“GÜVEN ARTIRICI ÖNLEMLER ALINMASI ŞART”
Sanayicilerin şu anda içinde bulunduğu turumu “İşletmeler, maliyetler arttığında aynı oranda kredilerini de arttırmak, bunu işletme sermayesine dönüştürmek zorundadır. Aksi halde üretici frene basar. Fren demek üretimde küçülme demek. Dolayısıyla güven arttırıcı önlemler alınması şart.” ifadeleriyle özetleyen Çamur, şu çözüm önerisini dile getirdi: “Bizim beklentimiz bu işin terzi usulü yapılmasıdır. Yani işletmenin ihtiyacına dönük olarak Kredi Garanti Fonu’nun desteklemesi, sağlıklı şirketlerimizin aynı oranda kredi hacminin büyütülmesi gerekir. Krediye sadece ‘ulaşması gerekenlerin’ ulaşması, bunun bir ranta dönüşmemesi gerekir. İşletme sermayesi tedavisi, sözünü ettiğimiz terzi işi yöntemle yapılmaz ise beklenmeyen sonuçlarla karşılaşabiliriz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir