Connect with us

Gündem

KIZ ÇOCUKLARININ HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞSÜN DİYE…

Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Figen Samuray, “kız çocuklarının toplumda her anlamda güçlü bir birey olarak yer alabilmeleri için kesintisiz ve nitelikli eğitime erişmeleri gerektiğini” belirtiyor. Koruncuk Vakfı, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde herkesi, “Kız Çocuklarının Gerçeği, ‘HAYALLERİ’ Olsun” sloganıyla gerçekleşecek #HayalimOkul kampanyasına destek vermeye ve farkındalık hareketinin bir parçası olmaya davet ediyor.

 

Koruncuk Vakfı, Birleşmiş Milletler (BM) kararıyla 2012’den itibaren her yıl kutlanan ve kız çocuklarının gördüğü ayrımcılığa dikkat çekilen 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde #HayalimOkul adlı bir kampanya başlatıyor. Kampanyaya isim bulunurken “eğitime erişimi risk altındaki bir kız çocuğunun ‘hayalim okul’ notuyla çizdiği ‘hayalinin resmi’ ilham oldu.

YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ GÖRSELLER…
Kampanyayı tanıtan video hazırlanırken, yapay zekâ desteğiyle görseller meydana getiren yepyeni bir platform kullanıldı. Videoda, bu platformun oluşturduğu yapay gerçeklerin “Türkiye’deki kız çocuklarının gerçekliği olduğunun” altı çiziliyor ve “toplumsal farkındalık ve destekle #HayalimOkul diyen kız çocuklarının gerçeklerinin ‘hayalleri’ olabileceği’ vurgulanıyor.

KORUNCUK VAKFI’NDAN DESTEK ÇAĞRISI…
Kız çocuklarının eğitime erişimlerinin önemine dikkat çeken Koruncuk Vakfı, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde herkesi, “Kız Çocuklarının Gerçeği, ‘HAYALLERİ’ Olsun” sloganıyla gerçekleşecek #HayalimOkul kampanyasına destek vermeye ve farkındalık hareketinin bir parçası olmaya davet ediyor.

KESİNTİSİZ VE NİTELİKLİ EĞİTİM ŞART
Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Figen Samuray, “kız çocuklarının toplumda her anlamda güçlü bir birey olarak yer alabilmeleri için kesintisiz ve nitelikli eğitime erişmeleri gerektiğini” belirtiyor.

Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Figen Samuray, “kız çocuklarının toplumda her anlamda güçlü bir birey olarak yer alabilmeleri için kesintisiz ve nitelikli eğitime erişmeleri gerektiğini” belirtiyor.

Kız çocuklarını eğitimden ve potansiyellerini ortaya koyma imkânından yoksun bırakan engellerin ortadan kaldırılmasında herkese büyük görevler düştüğüne işaret eden Samuray şunları söylüyor: “Bu anlamda 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde herkesi #HayalimOkul kampanyasına destek olmaya, bu farkındalık hareketinin parçası olarak kız çocuklarının sesini daha güçlü duyurmaya davet ediyoruz.”

FARKINDALIĞIN ARTMASI VE MESAJIN ULAŞMASI İÇİN…
11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde @Koruncuk hesabından yayınlanacak #HayalimOkul kampanya videosunun sosyal medya hesaplarından #HayalimOkul etiketiyle ve @Koruncuk adresi eklenerek paylaşılmasını talep eden Koruncuk Vakfı, böylelikle “bu konudaki farkındalığın artacağını ve ‘Kız Çocuklarının Gerçeği, ‘HAYALLERİ’ Olsun’ mesajının daha geniş kitlelere ulaşacağını” vurguluyor. #HayalimOkul diyen kız çocuklarının gerçeği, “hayalleri” olsun diye düşünenleri; KORUNCUK yazıp 4717’ye SMS göndererek 20 TL’lik bağış yapmaya çağırıyor.

#HayalimOkul kampanyasına ilişkin detaylı bilgiler: https://fonzip.com/koruncuk/dunya-kiz-cocuklari-gunu

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir