Connect with us

Finans & Ekonomi

SAĞLIK TURİZMİ İÇİN 2023’TE 1,5 MİLYON KİŞİ BEKLENİYOR…

SPA’larıyla dünyada dikkat çekmeye başlayan Türkiye’nin “başarıyla sunduğu hizmetler ve coğrafi güzellikleriyle” sağlık turizminde fark meydana getirdiğini” belirten TÜGİAD Başkan Yardımcısı ve Sanitas SPA Kurucu Ortağı Dr. Şebnem Akman Balta “sağlık hizmeti alan turistleri unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatarak ülkelerine uğurladıklarını” kaydetti. Sağlık için gelen bir kişinin yüzlerce otel turisti kadar harcama yaptığına işaret eden Balta, bu sektörde ilk 10 ülke arasında yer alan Türkiye’nin ilk 5’i hedeflemesi gerektiğini söyledi.

 

Dr. Şebnem Akman Balta-Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Başkan Yardımcısı – Sanitas SPA Kurucu Ortağı

Türkiye’nin “personel yetkinliği, coğrafi zenginlikleri ve fiyat tarifesiyle” wellness turizminde eşsiz bir avantaja sahip olduğunu” ve Türkiye’deki sağlık turizmi faaliyetlerinde hastalara en kalite ve güncel tedavilerin uygulandığını söyleyen Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Başkan Yardımcısı ve Sanitas SPA Kurucu Ortağı Dr. Şebnem Akman Balta, “Hizmet İhracatçıları Birliği verileriyle 2021’de Türkiye’ye sağlık amaçlı 643 bin hasta geldiğini ve bu kişilerden 1,6 milyar dolar gelir elde edildiğini” açıkladı. 2022’nin ilk 6 ayındaki gelirin 2021’in aynı dönemine kıyasla yüzde 71 artış gösterdiğini belirten Balta, 2023’te sağlık turizmi kapsamında 1.5 milyon hasta beklendiğini kaydetti.

10 MİLYAR DOLAR HEDEFİ ÇOKTAN GEÇİLDİ…
Uluslararası Antalya Sağlık Turizmi ve Eğitim Derneği’ne göre ise sağlık turizminde 2023 yılı için belirlenen 10 milyar dolar gelir hedefinin çoktan geçildiğini kaydeden Dr. Balta, “Türkiye hem sahip olduğu sağlık hizmetleri hem de turizm güzellikleri açısından fark yaratıyor. Sağlık turizminde de çok önemli bir noktaya geldik. Yabancı misafirlerimiz en iyi cilt bakımlarını, diş, saç ekimi, burun, kalça, yüz gerdirme gibi estetik operasyonları, yaşlı bakımı olan geriatri hizmetlerini en değerli hekimlerden, kur avantajı ile ülkemizde alabiliyorlar. Bunun yanı sıra ülkemize geldiklerinde seyahat ederek, Türkiye’nin coğrafi ve kültürel zenginliklerinden de faydalanabiliyorlar. Türkiye’ye gelip sağlık hizmeti alan bir kişi, unutulmaz bir tatil yaşayıp ülkesine geri dönüyor. Ayrıca bu turistlerin harcamaları diğer turistlere göre de çok yüksek. Bir hastadan, yüzlerce otel turistinden gelecek parayı kazanıyorsunuz.” dedi.

Dr. Şebnem Akman Balta, Türkiye’nin Türk hamamıyla markalaşarak “dünya SPA ve wellness sektöründe eşsiz deneyimlerdin biri” haline gelebileceğini söyledi. 

“DÜNYADA MUADİLİ OLMAYAN TÜRK HAMAMIYLA MARKALAŞABİLİRİZ”
SPA’ların sağlık turizmindeki yeri hakkında “Bugün 438,6 milyar dolara ulaşan wellness endüstrisinde konaklama tesisleri 93,4 milyar dolar gelir elde ederken, wellness alışverişleri 64,8 milyar dolar. SPA, wellness turizminin yüzde 41’ini oluşturuyor. SPA turizmi yıllık ortalama yüzde 11,1 büyüyor. SPA gezi sayısında yılda ortalama yüzde 9,6 büyüme kaydediliyor. Ülkelerin iç turizmine bakıldığında SPA pazarı yüzde 25 oranla 108,1 milyar dolara ulaşıyor.” bilgisini aktaran ve Türkiye’nin Türk hamamıyla markalaşarak “dünya SPA ve wellness sektöründe eşsiz deneyimlerdin biri” haline gelebileceğini kaydeden Balta, şunları dile getirdi: “Özellikle tüm beş yıldızlı otellerimizde bulunan ve sadece bize özgü olan Türk hamamı ile dünyada markalaşmak daha kolay olacaktır. Aynı zamanda, çağın gereksinimlerine uygun bir şekilde Türk hamamını modernize etmek de çok önemli. Özellikle saç ektirmeye, diş tedavisi, estetik operasyonlar, onkoloji ve geriatri, yani ileri yaşın gerektirdiği bakımlar için ülkemize gelen wellness turistleri, burada Türk kahvesinden sonra Türk hamamını deneyimlemeden ayrılmak istemiyor. Çünkü hamamın dünyada bir muadili yok. Biz, Türkiye’de bulunan 13 şubemizde Türk hamamını günümüz koşullarına uyarlayarak yeni konseptler üretiyoruz, hamam ritüellerini zenginleştiriyoruz.”

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Başkan Yardımcısı ve Sanitas SPA Kurucu Ortağı Dr. Şebnem Akman Balta, “Hizmet İhracatçıları Birliği verileriyle 2021’de Türkiye’ye sağlık amaçlı 643 bin hasta geldiğini ve bu kişilerden 1,6 milyar dolar gelir elde edildiğini” açıkladı. 2022’nin ilk 6 ayındaki gelirin 2021’in aynı dönemine kıyasla yüzde 71 artış gösterdiğini belirten Balta, 2023’te sağlık turizmi kapsamında 1.5 milyon hasta beklendiğini kaydetti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir