Connect with us

Finans & Ekonomi

TÜRK VE TAYVAN ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA İHA İŞ BİRLİĞİ…

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ve Fly BVLOS Technology, Tayvan’ın Chiayi şehrindeki Taiwan-Türkiye UAV Technology Forum’unda Tayvan Formosa Üniversitesi ile anlaşma imzaladı. “İHA teknolojisine dönük akademik ve teknik değişimin sağlanması ve iş birliği kapılarının aralanması” amaçlanan anlaşma kapsamında Fly BVLOS Technology, Tayvan’daki UAV Technology Center’ın ortağı oldu. GTÜ bünyesindeki Dronepark’ta İHA üretimi ve pilotluğu üzerine faaliyet gösteren Coşkunöz Holding iştiraki Fly BVLOS Technology, yakın zaman içinde burada açacağı Ar-Ge ofisinde özellikle motor, çip ve batarya gibi ürünlere yönelik çalışmalar yürütecek. Öte yandan anlaşmanın tüm paydaşları İHA teknolojilerine ilişkin uzmanlık ve tecrübelerini paylaşacak.

 

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) bünyesindeki Dronepark’ta konuşlu İHA üreticisi Fly BVLOS Technology, global İHA teknolojisi pazarında önemli bir atılım gerçekleştirdi. GTÜ ve Fly BVLOS Technology, Tayvan’ın Chiayi şehrindeki Taiwan-Türkiye UAV Technology Forum’unda Tayvan Formosa Üniversitesi ile anlaşma imzaladı.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ve Fly BVLOS Technology, Tayvan’ın Chiayi şehrindeki Taiwan-Türkiye UAV Technology Forum’unda Tayvan Formosa Üniversitesi ile anlaşma imzaladı. “İHA teknolojisine dönük akademik ve teknik değişimin sağlanması ve iş birliği kapılarının aralanması” amaçlanan anlaşma kapsamında Fly BVLOS Technology, Tayvan’daki UAV Technology Center’ın ortağı oldu.

İHA ÜZERİNE KRİTİK ORTAKLIK…
GTÜ ile Tayvan Formosa Üniversitesi arasında atılan imzalarla Coşkunöz Holding iştiraki Fly BVLOS Technology, Tayvan’da İHA teknolojisi alanında faaliyet gösteren UAV Technology Center’a ortak oldu.

Anlaşma metni, Fly BVLOS kurucusu Kamil Demirkapu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, bir önceki rektör Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ve Tayvan Formosa Üniversitesi Rektörü Shinn-Liang Chang’in katıldığı törende parafe edildi.

Anlaşma metnini (soldan sağa) Fly BVLOS kurucusu Kamil Demirkapu, Tayvan Formosa Üniversitesi Rektörü Shinn-Liang Chang ve Gebze Teknik Üniversitesi (eski) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan parafe etti.

TÜRK FİRMASI, TAYVAN’DA AR-GE OFİSİ AÇACAK
“İHA teknolojisine dönük akademik ve teknik değişimin sağlanması ve iş birliği kapılarının aralanması” amaçlanan anlaşma kapsamında Fly BVLOS Technology’nin, yakın zaman içinde Uluslararası UAV Technology Center’da bir Ar-Ge ofisi açacağı ve burada özellikle motor, çip ve batarya gibi ürünlere yönelik çalışmalar yürüteceği açıklandı. Öte yandan anlaşmanın tüm paydaşlarının İHA teknolojilerine ilişkin uzmanlık ve tecrübelerini paylaşması da karara bağlandı.

Fly BVLOS Technology’nin, yakın zaman içinde Uluslararası UAV Technology Center’da bir Ar-Ge ofisi açacağı ve burada özellikle motor, çip ve batarya gibi ürünlere yönelik çalışmalar yürüteceği açıklandı.

GTÜ DRONEPARK, BENZERSİZ BİR İHA MERKEZİ…
Muadilleriyle kıyaslandığında tümüyle orijinal özelliklere sahip GTÜ Dronepark’ta, İHA teknolojilerinin ülkemizde ilk defa uluslararası kapsamda ele alındığı eğitim ve teknoloji programları ile Ar-Ge çalışmaları yürütülüyor. Dronepark’ta faaliyet gösteren FLY BVLOS Technology ise dünya standartlarında verdiği nitelikli İHA pilot eğitimleri (BVLOS pilotluğu) ve ürettiği İHA’larla Türkiye ekonomisine katkı sunuyor.

DAHA ÖNCESİNDE İNGİLTERE’YE İHA İHRAÇ ETMİŞTİ
Fly BVLOS Technology, daha öncesinde ‘JACKAL’ ismiyle imal ettiği İHA’yı İngiltere’ye ihraç ederek Türkiye’den bu ülkeye bu alanda satış yapan ilk firma olmuştu. Fly BVLOS Technology, aynı zamanda İHA alanında ülkemizde ilk kez uluslararası BVLOS pilotluğu standartlarında eğitimler veriyor.

GTÜ ve Fly BVLOS, Tayvan’a İHA üretimindeki tecrübelerini aktarırken önemli bir teknoloji üreticisi niteliğindeki Tayvan Formasa Üniversitesi’nin ve ortaklık anlaşmazsı imzalanan UAV Technology Center’ın da çalışmalarından faydalanacak.

Fly BVLOS kurucusu Kamil Demirkapu: “Bu iş birliğiyle sektörde önemli araştırma ve yeniliklere imza atarak hem ülkemizin İHA alanındaki Ar-Ge ve üretim faaliyetlerine hem de Türkiye’nin bu alandaki uzmanlığı ve birikiminin uluslararası camiada daha da görünür olmasına katkı vermeyi hedefliyoruz.”

“BU ANLAŞMAYLA SEKTÖRDE ÖNEMLİ ARAŞTIRMA VE YENİLİKLERE İMZA ATACAĞIZ”
Fly BVLOS kurucusu Kamil Demirkapu, anlaşmayı şu ifadelerle değerlendirdi: “Tayvan; teknoloji alt yapısı, Ar-Ge faaliyetleri, ekonomisi ve üretimiyle bizler için çok değerli bir ülke. Türkiye ise Ar-Ge’den üretime çeşitli alanlarda gerçekleştirdiği atılımlarla dünyada önemli bir yere geldi. Özellikle herkesin çok iyi bildiği gibi dünyadaki en iyi İnsansız Hava Araçları’ndan bazıları Türk mühendislerinin elinden çıkmakta. Gebze Teknik Üniversitesi, geleceğin lojistik ve havacılık sektörleriyle beraber tüm ticaret hayatını değiştirecek İHA teknolojilerinin ülkemizde ilk defa uluslararası kapsamda ele alındığı eğitim ve teknoloji programları bulunan Dronepark’a ev sahipliği yapıyor. Dronepark’ta faaliyet gösteren Fly BVLOS Technology şirketimiz de kurulalı henüz sadece 1 yıl olmasına rağmen İHA üretimi ve İHA pilotluğu eğitimi alanındaki önemli başarılarıyla bizleri gururlandırıyor. Yapılan bu anlaşmayla Türkiye’den bu iki çok güçlü partnere, İHA teknolojisi alanında değerli akademik çalışmalara imza atan Tayvan Formosa Üniversitesi’nin tecrübesi de katılacak. Bu iş birliğiyle sektörde önemli araştırma ve yeniliklere imza atarak hem ülkemizin İHA alanındaki Ar-Ge ve üretim faaliyetlerine hem de Türkiye’nin bu alandaki uzmanlığı ve birikiminin uluslararası camiada daha da görünür olmasına katkı vermeyi hedefliyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir