Connect with us

Türkiye Gündemi

ŞİŞLİ BELEDİYESİ FATMA GİRİK’İ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI…

24 Ocak 2022’de hayatını kaybeden Şişli Belediyesi’nin eski başkanı ve sinema sanatçısı Fatma Girik’i son yolculuğuna Şişli Belediyesi çalışanları, sevenleri ve Şişlililer uğurladı.

1989-1994 yılları arasında Şişli Belediyesi’nin başkanlık görevini yürüten Yeşilçam’ın dört yapraklı yoncalarından Fatma Girik, son yolcuğuna uğurlandı. Girik için ilk tören; saat 10.00’da Şişli Belediyesi’nde gerçekleştirildi. Törene, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in yanı sıra, sanatçının ailesi, hayranları, belediye çalışanları ve Şişli halkı yoğun bir katılım gösterdi.

Muammer Keskin-Şişli Belediye Başkanı

Muammer Keskin-Şişli Belediye Başkanı

“TOPLUMSAL MÜCADELEDELERDE FATMA GİRİK ÖN PLANDAYDI”
Törende yaptığı konuşmada, “Toplumsal mücadelelerde, haksızlıklar karşısındaki tepkilerde ‘Fatma Girik’ isminin ön plana çıktığını” ifade eden Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “Fatma Girik, madenci yürüyüşlerinde yer aldı; emekçinin hak aradığı her yerde, sendikalaşma süreçlerinde, ezilmişlerin yanında kendini ve gücünü gösterdi. Metin Göktepe cinayetinin aydınlatılması sürecinde attığı kritik ve güçlü adımlar hala aklımızda. Onurlu, dimdik ve devrimci bir duruşu vardı.” dedi.

“TOPLUMCU BELEDİYECİLİK ANLAYIŞININ GELİŞİMİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR İSİM”
Bir dönem Şişli Belediye başkanlığı görevini de üstlenen Fatma Girik’in “yalnızca Şişli için değil, toplumcu belediyecilik anlayışının gelişimi açısından da önemli bir isim” olduğuna dikkat çeken Keskin, devamında şunları söyledi: “Kamu emekçilerinin sendikalaşma yasağına karşı belediye emekçilerinin örgütlenme özgürlüğünü tanıyan tutumu Türkiye için bir kırılma noktasıdır. Tüm Bel Sen ile imzaladığı toplu sözleşme ve bu sözleşmenin tüm gereklerini yerine getirmesi yerel yönetimler tarihimizde bir ilktir. Belediye başkanı olarak savunduğu görüşleri ve Şişli ilçesi özelindeki tutum ve uygulamaları, çok kıymetli örnekler olarak karşımızda durmakta ve yalnızca bize değil toplumcu belediyelerimizin hepsine feyiz vermektedir. Fatma Girik, Şişli için büyük bir değerdir. Şişli’de toplumdan yana pek çok hizmette, kurumda, yapıda tartışmasız emeği var. Kız yurdumuz ve kreşimiz ‘Fatma Girik’ adıyla hizmet sunmaya devam etmektedir. Kıymetli ismi ebediyen Şişli’de yaşamaya devam edecek.”

BODRUM’DA DEFNEDİLDİ
Sanatçının naaşı, Şişli Belediyesi’ndeki törenin ardından, ikinci törenin yapılacağı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na götürüldü. Girik için burada düzenlenen törene; sanatçının dostları ve ailesinin yanı sıra; siyaset dünyasından birçok isim de katıldı. Cemal Reşit Rey’deki törenden sonra Girik’in cenazesi, Teşvikiye Camii’nde kılınan öğle namazının ardından, hayat arkadaşı Memduh Ün’ün yanına defnedilmek üzere Bodrum’a uğurlandı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir