Connect with us

Türkiye Gündemi

TÜRKİYE’DE ÇOCUKLARIN YÜZDE 64’Ü BT ALANINDA ÇALIŞMAK İSTİYOR…

Ebeveynlerin ve çocukların bilgi teknolojileri (BT) alanına dair görüşlerini yansıtan küresel Kaspersky anketinin sonuçlarına göre, Türkiye’deki genç katılımcıların yüzde 60’ı bilgi teknolojileri alanını ilgi çekici buluyor ve yüzde 64’ü gelecekte bu sektörde çalışmak istiyor.

Kaspersky anketi, Türkiye’deki gençlerin yüzde 60’ının bilgi teknolojileri alanıyla (BT) ilgilendiğini ortaya koydu. Ankete katılan ebeveynler daha ziyade “BT’nin çocuklarının geleceğinde nasıl rol oynayacağıyla” ilgileniyor. Yüzde 83’ü teknik bir üniversite veya kolej mezuniyetinden yana. Yüzde 27’si halihazırda programlama ve robotik gibi teknik kurslara veya çevrimiçi derslere devam edildiği bilgisini aktarıyor. Yüzde 65’i ise bu tür dersler aldırmayı düşünüyor. Türkiye için oranlar sırasıyla yüzde 86, yüzde 59 ve yüzde 30.

Anastasia Shamgunova-Kaspersky Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi İnsan Kaynakları Direktörü

Anastasia Shamgunova-Kaspersky Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi İnsan Kaynakları Direktörü

“BT ALANINA İLGİ ARTIYOR”
“BT alanındaki işlere küresel ölçekte artan bir eğilim var ve META (Orta Doğu, Türkiye ve Afrika) bölgesi istisna değil.” diyen Kaspersky Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi İnsan Kaynakları Direktörü Anastasia Shamgunova, şunları söyledi: “Hem ebeveynler hem de çocuklar, teknoloji alanındaki yüksek potansiyelin farkındalar. Bununla birlikte anketin sonuçları, çocukların staj yapmalarına ve gerçek projelerde kendilerini denemelerine yardımcı olabilecek gerekli bilgiyi bulamadıklarını da gösteriyor. Bu üzerinde çalışmamız gereken bir konu.”

Ankete göre, Türkiye’deki genç katılımcıların yüzde 60’ı bilgi teknolojileri alanını ilgi çekici buluyor ve yüzde 64’ü gelecekte bu sektörde çalışmak istiyor. Yüzde 32’si BT’ye şimdiye dek iş sahası anlamında alıcı gözle bakmamış. BT sektörünü kesinlikle düşünmeyenlerin oranı yüzde 4.

GENÇLER BİLİŞİM ALANINDAKİ STAJLARA İLGİLİLER
META ülkelerinden gelen gençler bilişim alanındaki stajlara ilgi gösteriyor. Kaspersky anketindeki verilerle, katılımcı çocukların yüzde 39’u liseye giderken BT sektöründe staj imkanı kovaladı ama bunu başaramadı. Yüzde 30’u gerekli bilgiye erişemedikleri için sektörle hiç ilgilenemedi. Yalnızca yüzde 23’ü BT şirketlerinin staj programlarına ulaşabildi. Türkiye’deki oranlar yüzde 33, yüzde 11 ve yüzde 33 olarak kayıtlara geçti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir