Connect with us

Türkiye Gündemi

KARSAN, KUZEY AMERİKA PAZARINA AÇILIYOR…

Dünyanın birçok ülkesine toplu taşıma hizmetleri sunan Karsan, Kanada’lı otobüs firması Damera Bus Sales Canada Corp. ile anlaştı. İş birliği kapsamında; tecrübeli ulaşım şirketi Mississauga Bus Group of Companies’a bağlı Damera, Karsan’ın Kanada’daki yetkili distribütörü oldu.

Birçok Avrupa kentinin ulaşım altyapısının dönüşümüne elektrikli ürün gamıyla destek veren Karsan, Kuzey Amerika pazarına açılıyor. Kanada’lı otobüs firması Damera Bus Sales Canada Corp. ile anlaşan firma; markalı ürünlerin satışı ve satış sonrası hizmetleri konusunda faaliyetlere başladı.

 Okan Baş-Karsan CEO’su

Okan Baş-Karsan CEO’su

“KUZEY AMERİKA HEDEF PAZARLARIMIZDAN”
Karsan CEO’su Okan Baş, Kuzey Amerika’nın “hedef pazarları arasında yer aldığını” belirtti: “Küresel alandaki iş birliklerimizi stratejimiz doğrultusunda Kuzey Amerika’da Kanada’yla sürdürüyoruz. Bu kapsamda Damera şirketiyle distirbütörlük anlaşması imzaladık. Hemen ardından geçtiğimiz Ağustos’ta ABD’nin önde gelen ulaşım teknolojileri fuarı ACT’te sergilediğimiz e-JEST aracımızı Damera’ya teslim ettik. e-JEST, halihazırda Kuzey Amerika’da müşteri tanıtımları kapsamında büyük bir ilgiyle dolaşıyor. Karsan e-JEST’le birlikte elektrikli ürün gamımızın Kuzey Amerika pazarında önümüzdeki dönemde etkin bir şekilde yer almasını hedefliyor ve bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

“OTONOM E-ATAK TESTLERİ BAŞLADI”
Karsan’ın Otonom e-ATAK aracının da testleri yapılmak üzere Michigan State University’e gönderildiğini hatırlatan Baş, “Elektrikli ürün ailemizin bir diğer üyesi Otonom e-ATAK aracımızı, kampüslerinde çalışması üzere ABD’de yer alan Michigan State University’e gönderdik. Bir rota üzerinde testleri yapılan Otonom e-ATAK, gelecek sene başında ise kampüste öğrencileri, öğretim görevlilerini ve diğer personelleri taşıması amaçlanıyor. Geçtiğimiz haftalarda ilk deneme sürüşleri öğrenciler eşliğinde gerçekleşti ve çok olumlu tepkiler aldık. Dünyanın bir diğer ucunda Karsan markalı sürücüsüz araç deneyimini gerçek trafik koşullarında sunmak gurur verici.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir