Connect with us

Türkiye Gündemi

2021’DE EN ÇOK CİLT HASTALIKLARINI ARAŞTIRDIK…

Sağlık alanında online hizmet sağlayıcılarından DoktorTakvimi, 2021 yılı için Türkiye’nin Online Sağlık Aramaları Raporu’nu hazırladı. 39 milyon 129 bin 386 kullanıcının açtığı 59 milyonu aşkın oturum baz alınarak hazırlanan raporda; en çok cilt hastalıkları, alerji ve ben konularının aratıldığı ortaya kondu.

İnternet ve Televizyonda Sağlık Bilgisi Arama Davranışı ve İlişkili Faktörler araştırması sonuçlarına göre aktif internet kullanıcılarının yüzde 95,37’si internette sağlık araştırması yapıyor. Dünya genelinde internetten yapılan günlük aramaların yüzde 4,5’ini de sağlıkla ilgili araştırmalar oluşturuyor. DoktorTakvimi’nin hazırladığı 2021 yılı Türkiye’nin Online Sağlık Aramaları Raporu; internette en çok hangi hastalıklarının aratıldığını, bu aramaların şehirlere, coğrafi bölgelere göre nasıl şekillendiğini belirliyor.

Raporda altı çizilen istatistiki veriler şöyle:

EN ÇOK CİLT HASTALIKLARI ARATILDI
2021’de en çok aratılan hastalık ve hastalık belirtilerinde cilt hastalıkları yüzde 18,8’le ilk sırada. İkinci sırada yüzde 13,8’le alerji, üçüncü sırada ise yüzde 13’le ben yer aldı. Onları sırasıyla; yüzde 10,3 hemoroit, yüzde 9,3 çocuk ortopedisi, yüzde 7,6 bel fıtığı, yüzde 7,2 riskli gebelik, yüzde 6,8 varis, yüzde 6,7 kadın hastalıkları, yüzde 6 iltihaplı romatizma takip etti. Dermotoloji branşı yapılan aramalar cilt hastalıkları ve ben kategorileriyle yüzde 32,2; kadın hastalıkları ve doğum branşı ise riskli gebelik ve kadın hastalıklarıyla ilgili yapılan aramalarla yüzde 13.9’luk paya sahip.

İNTERNET ARAMALARININ YÜZDE 22.06’SI İSTANBUL’DAN
En çok sağlık araması yapan kullanıcıların bulunduğu şehir yüzde 22.06’le İstanbul. İkinci sırayı yüzde 15.10’le Ankara, üçüncü sırayı yüzde 8.49’le İzmir aldı. En çok aratılan hastalık ve belirtileri ise cilt hastalıkları, çocuk ortopedisi hastalıkları ve hemoroitten sonra saç dökülmesi, ben, bel fıtığı, obsesif kompulsif bozukluk, varis, kadın hastalıkları ve iltihaplı romatizma oldu.

MARMARA BÖLGESİ ÇOCUK ORTOPEDİSİ VE ALERJİYİ DE ARATTI
Coğrafi bölgelerine göre sağlık aramasında yüzde 31,9’la Marmara Bölgesi birinci, yüzde 28’le İç Anadolu Bölgesi ikinci, yüzde 13,2’le Ege Bölgesi üçüncü, yüzde 2,36’yla Doğu Anadolu Bölgesi dördüncü sıraya yerleşti. Marmara Bölgesi’nde cilt hastalıklarının ardından en çok çocuk ortopedisi hastalıkları ve alerjiyle ilgili aramalar yapıldı. İç Anadolu’da cilt hastalıklarını ben ve hemoroit, Ege’de ise ben ve alerji takip etti. Coğrafi bölgelere göre en çok aratılan hastalık ve hastalık belirtileri değerlendirildiğinde ise; cilt hastalıklarının her bölgede ilk 3 sırada konumlandı. Marmara, Ege, İç Anadolu ve Doğu bölgelerinde en çok aranılan konu cilt hastalıkları; Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise alerjiydi. Akdeniz’de ise bir cilt hastalığı türü “ben” arandı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir