Connect with us

Türkiye Gündemi

YAPI SEKTÖRÜNDE DEĞİŞİMİN MİLADI OLACAK: ZEROBUILD SUMMIT’22

23-26 Mart 2022 tarihindeki “Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi- ZeroBuild Summit’22’de”,  Avrupa Birliği’nde (AB) 1 Ocak 2021 itibariyle zorunlu hale gelen “Sıfır Enerji Binalara” dönüşümün Türkiye’de uygulanmasına ilişkin yol haritası ele alınacak.  Zirve, eş zamanlı diğer organizasyon 44. Yapı Fuarı TurkeyBuild İstanbul’la birlikte İstanbul Tüyap Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. 

 

“Change Starts Here! – Değişim Burada Başlıyor!” mottolu ZeroBuild Summit’22’de; Sıfır Enerji Binalara dönüşüm uygulamalarına ilişkin metotlar konuşulacak.  Ziyaretçiler, “ZeroBuild Network Zone” için ayrılan özel alanda kurulacak stantlarda “yapıların daha verimli işletilmesini ve çevreye etkilerinin minimuma indirebilmesini” mümkün kılan çözümleri inceleme ve network oluşturma fırsatı bulacaklar.

Dr. Gamze Karanfil-ZeroBuild Summit’22 Direktörü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi

Dr. Gamze Karanfil-ZeroBuild Summit’22 Direktörü ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi

“SIFIR ENERJİ BİNALAR EYLEM PLANLARI ARASINDA”
Türkiye’nin 6 Ekim 2021 tarihinde  Paris Anlaşması’nı imzalamakla “2053’te Net Sıfır Emisyon hedefini kabul ettiğini” belirten ZeroBuild Summit’22 Direktörü Dr. Gamze Karanfil, bu hedefle uyumlu yol haritası belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi. “Aynı zamanda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyeliği görevini yerine getiren Dr. Karanfil, dünyada birçok örneği bulunan “Sıfır Enerji Binaların” Türkiye’nin de eylem planları arasında yer aldığını kaydetti.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR YAPILARLA DÖNÜŞÜMÜ SAĞLAYABİLİRİZ”
ZeroBuild Summit’22’de “dünyanın hızla geliştiğine ve günümüzdeki küresel iklim krizi şartlarının “Sıfır Enerji Bina” dönüşümünü hızlandırdığına” dikkat çekileceğini ve “sürdürülebilir yapılarla bu dönüşümün gücünü yakalamanın mümkün olduğunun” vurgulanacağını açıklayan Karanfil “Bunlar için en önemli avantajın ‘Sıfır Enerji Binalar’ olduğunu ve dönüşümün bu yapılarla geleceğine inandığımız için sloganımızı ‘Change Starts Here! – Değişim Burada Başlıyor!’ olarak belirledik.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir