Connect with us

Türkiye Gündemi

DEĞİŞİMİN HABERCİSİ: YAPAY ZEKA

Türkiye Bilişim Vakfı ve İstanbul Teknik Üniversitesi liderliğinde kurulan Yapay Zeka Türkiye Platformu’nun (AITR) İTÜ Maçka Kampüsü’nde düzenlediği “Değişimin Habercisi: Yapay Zeka” etkinliği sektör paydaşlarının katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğin ana konuşmacısı Chicago Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Ufuk Akçiğit, “firmaların strateji belirlemesi adına verileri doğru kullanmanın” önemine dikkat çekerek, “Kaliteli araştırma yapmak için firmalar yerine insanları anlamak gerekir.” dedi.

Yapay Zeka Türkiye Platformu’nun (AITR) organize ettiği “Değişimin Habercisi: Yapay Zeka” etkinliğinde konuşan Chicago Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Ufuk Akçiğit, “ülkelerin büyümesindeki itici gücün teknolojik gelişimler” olduğunun altını çizerek, “teknolojik gelişmeyi sağlamak için doğru insanları doğru yerlere getirdikten sonra kaynak ayırıp araştırma yapmalarını teşvik etmek gerektiğini” vurguladı.

Etkinliğin açılışında şunlar dile getirildi:

 Faruk Eczacıbaşı-Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı

Faruk Eczacıbaşı-Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı

“SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEĞİ HEDEFLİYORUZ”
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı Faruk Eczacıbaşı: “Yapay zeka özellikle tüketime yönelik birçok alanda görülüyor. Acaba yeterli mi? Ekonominin, sosyal yapının, sosyal kumaşın, yönetişimin alanlarında veri toparlama ve kullanmayı ne yapacağız? Yalnız kâr amaçlı, tüketime yönelik teknoloji kullanımı eski bir altyapının üstüne oturursa bu yapının çatırdadığını görmeyecek miyiz? İşte AITR platformuna bu nedenle ihtiyacımız var. Kâr amacı gütmeyen bir yapı olarak veriyi üretmenin, değerlendirmenin ve ekonomiye, sosyal yapıya, yönetişime yararlı olması için odaklanmanın gerekli olduğunu düşünüyoruz. Doğrularımız sürdürülebilirliğin, temiz, barışçıl, yaşanabilir bir geleceğin hedefleri. Amacımız Türkiye’nin gezegenimizin geleceğine katkısını göstermek için çalışmak.”

Prof. Dr. Altan Çakır-İTÜ Araştırma Dekanı

Prof. Dr. Altan Çakır-İTÜ Araştırma Dekanı

“YAPAY ZEKADA VERİYİ DOĞRU KULLANMAK ÖNEMLİ”
İTÜ Araştırma Dekanı Prof. Dr. Altan Çakır: “Yapay zeka konusunda önemli olan ve üzerinde durulması gereken; problemin temel niteliği ve veri kullanmayı doğru kurgulamak, insan gücü, regülasyonlar ve yapay zekanın demokratikleşmesidir.”

Levent Kızıltan-TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı

Levent Kızıltan-TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı

“GELECEĞİN KONULARI: YAPAY ZEKA VE BLOCKHAIN”
TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kızıltan: “Geleceğin en önemli iki konusu yapay zeka ve blockchain. Yapay zeka sadece günlük iş hayatında iş yerlerinin performansını etkilemiyor; geleceğin işgücünü tanımlayacak olan bileşenleri içinde barındırıyor.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir