Connect with us

Türkiye Gündemi

ATIK OTOMOBİL PARÇALARI SANATA DÖNÜŞÜYOR…

Doğuş Otomotiv “sürdürülebilirlik” stratejisi çerçevesinde; Türkiye’de nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan hayvan türlerine dikkat çeken bir sanat projesini hayata geçirdi. Tamamı atık otomobil parçalarından tasarlanan Kızıl Geyik, Telli Turna ve doğayı temsilen çam ağacından oluşan üç figüratif eser Doğuş Otomotiv’in Galataport’taki “Doğuş Otomotiv Plus Deneyim Merkezi”nde sergileniyor.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Mustafa Tuğrul’un Doğuş Otomotiv Yetkili Servislerinden topladığı geri dönüşüm için ayrılmış otomobil parçalarından yararlanarak “soyu tükenme tehlikesi altında olan hayvan türleriyle birlikte çevrenin korunmasına yönelik farkındalık yaratmak” amacıyla tasarladığı eser, 7 Aralık 2021 ve 20 Ocak 2022 tarihleri arasında görülebilecek.

Yaklaşık bin parçadan oluşan eserler 17 günde tamamlandı.

Yaklaşık bin parçadan oluşan eserler 17 günde tamamlandı.

17 GÜNDE TAMAMLANDI
Doğuş Grubu’nun 2015 yılından bu yana kültür-sanat alanında faaliyetlerini sürdüren sosyal sorumluluk platformu “Sanata Bi Yer”in de üyesi Eskişehirli heykel sanatçısı Mustafa Tuğrul’un otomobil parçalarını sanat eserine dönüştürme süreci yaklaşık 17 günde tamamlandı.

GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR PROJELER HAYATA GEÇECEK
Firma, Galataport’ta hizmet verdiği “Doğuş Otomotiv Plus” ile Türkiye’de distribütörlüğünü üstlendiği markaların gelecek hedeflerini teknoloji ve sanatla harmanlayarak müşteriye sunuyor. Doğuş Otomotiv Plus oluşumuyla; marka iş birliklerinin yanı sıra; güzel sanatlar fakülteleri, kültür-sanat vakfı ve derneklerle ortaklaşa geliştireceği yenilikçi projelerle “geri dönüştürülebilir materyallerle yapılmış endüstriyel araç tasarımlarını” da hayata geçirmeyi planlıyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir