Connect with us

Türkiye Gündemi

KKTC’NİN YERLİ OTOSU “GÜNSEL” LONDON EV SHOW’DA…

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) geliştirilen yüzde 100 elektrikli otomobil GÜNSEL, ilk modeli B9’u dünyaya tanıtıyor. B9; 14-16 Aralık 2021’de Londra’da düzenlenecek elektrikli otomobil fuarı “London EV Show”da tüm dünyayla buluşacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’inde (KKTC) Yakın Doğu Oluşumu’nun girişimiyle kurulan GÜNSEL; ilk ürettiği model “B9″un lansmanını 20 Şubat 2020’de Girne’de yapmıştı.. 18-21 Kasım 2020’de İstanbul’da düzenlenen MÜSİAD EXPO 2020 Fuarı’na katılarak ilk kez Kıbrıs dışına çıkan GÜNSEL B9; London EV Show ile Londra’da otomobil meraklılarının beğenisine sunulacak.

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel-Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti ve GÜNSEL Yönetim Kurulu Başkanı

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel-Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti ve GÜNSEL Yönetim Kurulu Başkanı

“ÇEVRE DOSTU BİR ARAÇ”
GÜNSEL’i “üretim süreçleri ve fabrika alanıyla çevre ve doğa dostu bir otomobil” diye tanımlayan Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti ve GÜNSEL Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Yakın Doğu Üniversitesi’nin bilim üretme ve AR-GE gücüyle geliştirilen araç; ülkemize, dünyaya ve topluma duyduğumuz sorumluluğun bir sonucudur.” dedi.

2022 SONUNDA SERİ ÜRETİM
GÜNSEL B9’u seri üretime hazır hale getirmek için 250 tasarımcı, mühendis ve teknikerin çalışmaları sürüyor. AR-GE merkezi ve üretim tesislerinin ilk faz yatırımını 2019’da tamamlayan firmanın ikinci faz inşaatı da Lefkoşa’da Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünün bulunduğu alanda tamamlanmak üzere. Faklı renk seçenekleriyle üretilen araç son bir yılda 2 binin üzerinde test sürüşünden geçti. Şirket; 2022’nin sonunda seri üretime başlayarak 2027’de 40 bin adetlik yıllık üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir