Connect with us

Türkiye Gündemi

ADIMLARI İYİLİĞE DÖNÜŞTÜREN UYGULAMA: HELP STEPS…

Atılan her bir adımı bağışa dönüştüren dünyanın ilk sağlık uygulaması Help Steps, ikinci yılında 1.4 milyon kullanıcıya ulaştı. Cep telefonlarına ücretsiz indirilebilen uygulama aracılığıyla şimdiye dek bağışlanan 175 milyar adımla; bireysel kullanıcıların engelleri aşıldı, 6.5 ton mama dağıtıldı ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) aracılığıyla binlerce ihtiyaç sahibine ulaşıldı.

Help Steps kullanıcıları iki yılda “175 milyar” adımla dünyanın çevresini 8 bin 500 kez yürümeye denk gelen bir miktarda bağış yaptı. Bu süre zarfında; 14 bireysel kullanıcının engeli aşıldı, 7 bin 500 fidan dikildi, spor kulüplerine destek sağlandı. 2020 ve 2021 yıllarında Türkiye’deki doğal afetlerle mücadele için de kolları sıvayan Help Steps ekibi, binlerce hayata dokundu.

 Gözde Venedik-Help Steps’in Kurucusu ve CEO’su

Gözde Venedik-Help Steps’in Kurucusu ve CEO’su

“SAĞLIKLI BİR TOPLUM İÇİN YÜRÜYÜN”
Help Steps’in Kurucusu ve CEO’su Gözde Venedik, sağlıklı toplum hedefi için herkesi yürümeye davet etti: “Help Steps kullanıcıları bir adımın bile çok önemli olduğunu ve bu adımlar birleşince hayat kurtardığını gördü. Kullanıcıların ve bağışların yüzde 59’unu kadınlar, yüzde 41’ini erkekler oluşturdu. Herkese destekleri için teşekkür ediyor ve sağlıklı toplum hedefi için yürümeye devam etmeye davet ediyoruz.”

NASIL KULLANILIYOR?
Uygulamayı indiren kullanıcılar, telefonları cebindeyken her zamanki gibi yürüyor ve günlük aktivitelerine devam ediyor. Atılan her adım Help Steps’te birikiyor ancak  akşam saat 24:00’dan önce kullanıcıların uygulamaya girip “Adımlarımı HS’ye çevir” butonuna basması gerekiyor. Adımları HS puanına dönüşen kullanıcılar bu puanları istedikleri takdirde biriktirebiliyor; isterlerse de ihtiyaç sahiplerine veya Ahbap, Kızılay, Tema, Unicef, Türk Eğitim Vakfı, UCİM, SMA-DER, HAÇİKO gibi sivil toplum kuruluşlarına bağışlayabiliyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir