Connect with us

Türkiye Gündemi

ÇALIŞANLAR HİBRİT MODELDEN YANA…

Çalışanlar, Covid-19 salgınıyla birlikte hayata geçen uzaktan çalışma modelini benimsedi. Fransız yemek hizmeti şirketi Sodexo’nun “Workplace Transformation” araştırmasına göre çalışanların yüzde 85’i, “hibrit çalışmanın verimliliğe katkı sağladığını” düşünüyor.

Sodexo’nu globalde düzenlediği Workplace Transformation araştırması; aşılamayla birlikte başlayan ofise dönüş sürecini mercek altına aldı. Araştırmaya katılanların yüzde 84’ü, uzaktan çalışma modelinin verimliliğe olumlu katkı sağladığını söylüyor. Aynı grubun yüzde 76’sı, uzaktan çalışma modelinin uygulama ve üretkenlik anlamındaki verimliliğinden dolayı şaşkınlığını dile getiriyor. Çalışanların yüzde 85’i ise ofise tamamen geri dönmek yerine, haftanın iki günü hibrit bir düzende çalışmak istiyor.

Ahmet Zeytinoğlu-Sodexo Türkiye CEO’su

Ahmet Zeytinoğlu-Sodexo Türkiye CEO’su

“ESNEK ÇALIŞMA KABUL GÖRDÜ”
Covid-19’un çalışma biçimini değiştirdiğini belirten Sodexo Türkiye CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, “esnek çalışma salgın sonrasında çalışanların önemli bir bölümü tarafından kabul gördü. Hibrit modelde çalışanların dinlenmesi ve ihtiyaçlarının belirlenmesi çok önemli. Biz de bu süreçte iş ortaklarımızın yanında yer alıyor ve iş süreçlerinin geliştirilmesine katkı sağlıyoruz.” dedi.

Araştırmadan öne çıkan satır başları şöyle:
-Araştırmada yer alan Leesman verilerine göre; ofiste çalışanların verimliliği yüzde 64 oranında seyrederken, uzaktan çalışanların verimliliği yüzde 84 oranında ölçülmüş.
-Ölçülmesi zor kavramlardan “verimlilik”le ilgili çalışanlar ise farklı düşüncelere sahipler. Edelman verilerine göre çalışanların yüzde 42’si ofislere dönmek istediğini, ofiste daha verimli çalıştığını düşünüyor.
-Uzaktan çalışma verimliliği artırırken, sosyalleşme ve paylaşımı ise azaltıyor. Uzaktan çalışanların sosyal etkileşimi yüzde 55, başkalarından öğrenme düzeyi ise yüzde 66.
-Uzaktan çalışma konusunda çalışanların yüzde 53’ü, işverenlerinden teknolojisi yüksek ekipmanlar ve internet sağlanmasını bekliyor. Pandeminin ilk gününden bu yana uzaktan çalışanların yüzde 42’si “Evimde temel ofis malzemeleri bulunmuyor” derken; yüzde 50’si, “işveren uzaktan çalışma giderlerime katkı sağlıyor” diyor.
-Çalışanlara sağlanan imkanlar da bu dönemde tartışılıyor. Liderlerin yüzde 78’i, ofiste veya uzaktan çalışanlar için yenilikçi bir beslenme modeli aradığını kabul ediyor. Liderlerin yüzde 63’ü tam zamanlı dönüş olduğunda, yeme-içme alanlarının önem taşıyacağına inanıyor.
-Yöneticilerin yüzde 75’i ofislere dönüldüğünde iş yerinin en önemli noktalarının başında “Sanal toplantı odalarının” geleceğini öngörüyor.
-Çalışanlar artık işverenlerin sürdürülebilirlik konusunda da adımlar atmasını bekliyor. Katılımcı liderlerin yüzde 73’ü, mevcut ve potansiyel çalışanların şirketlerin sürdürülebilirlik politikasını yakından takip ettiğini ve iklim açısından olumlu adımlar atılmasını beklediklerini kaydediyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir