Connect with us

Finans & Ekonomi

KATAR-TÜRKİYE TİCARİ İŞ BİRLİĞİ ETKİNLİĞİ…

Türk ve Katarlı iş insanlarını bu kapsamda ilk defa bir araya getiren 16-17 Kasım 2021 tarihli Katar-Türkiye Ticari İş Birliği Etkinliği’nde, karşılıklı ortaklık ve büyüme fırsatlarının keşfedilmesi amaçlanıyor. Türkiye’deki iş dünyasının deneyimi; adımları atılan iş birliğini daha da değerli hale getiriyor.

 

Katar-Türkiye Ticari İş Birliği Etkinliği’nde Türk ve Katarlı iş insanları iş fırsatlarını görüşmek üzere bir araya geldi. İstanbul Swissotel The Bosphorus’daki etkinlik, Katar’da yerel girişimcileri desteklemek ve özel sektör çeşitliliğini artırmak için kurulan lider kalkınma kuruluşu Katar Kalkınma Bankası (QDB) sponsorluğunda ve “denetim, vergi ve danışmanlık hizmetlerinde faaliyet gösteren” Grant Thornton ev sahipliğinde gerçekleşti.

ORTAKLIK VE BÜYÜME FIRSATLARININ KEŞFİ AMAÇLANIYOR
Türk ve Katarlı iş insanlarını bu kapsamda ilk defa bir araya getiren 16-17 Kasım 2021 tarihli etkinlikle, karşılıklı ortaklık ve büyüme fırsatlarının keşfedilmesi amaçlanıyor. Türkiye’deki iş dünyasının deneyimi; adımları atılan iş birliğini daha da değerli hale getiriyor.

Katar-Türkiye İş Birliği etkinliği; Grant Thornton Türkiye Partneri Dr. Aziz M. Hatipağaoğlu, Katar Kalkınma Bankası (QDB) Katar İhracat Geliştirme ve Tanıtım Ajansı Direktörü Hamad Salem Mejegheer, DEİK Türkiye-Katar İş Konseyi Başkanı Başar Arıoğlu ve T.C. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Dairesi Genel Müdür Yardımcısı Ömür Atılgan’ın konuşmalarıyla başladı.

KATAR KALKINMA BANKASI, LİDERLİĞİNDEKİ DELEGASYON…
QDB liderliğindeki delegasyon, “potansiyel alıcılarla buluşmak isteyen Katarlı üreticiler ve hizmet tedarikçilerinden ve yapı malzemesi ve inşaat, yapı kimyasalları, elektrik, sağlık ve medikal, petrol ve gaz ürünleri, plastik ve ambalaj ve fintech ve ICT çözümleri de dahil olmak üzere teknoloji hizmetleri alanları gibi farklı sektörlerden ihracat/ithalat ortakları arayan acente ve distribütörlerden” oluşuyor.

Dr. Aziz M. Hatipağaoğlu- Grant Thornton Türkiye Partneri

“TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİNE, ALIM GÜCÜNE VE İŞ YAPIŞINA GÜVEN”
Grant Thornton Türkiye Partneri Dr. Aziz M. Hatipağaoğlu, “Türk yatırımcıların Katarlı potansiyel çözüm ortaklarıyla doğrudan ilişki kurmasına fırsat sağlayan” etkinliğe dair şunları söyledi: “Teknoloji ve katma değer üretme odaklı ürün ve hizmetleri ile Katarlı işletmeler, portföylerini güçlendirmek ve genişletmek isteyen Türk yatırımcılara eşsiz fırsatlar sunuyor. Günümüzde her alanda, her ölçekte rekabet de ticaret de oldukça zorlaştı. Katar’ın, sadece petrol ve doğalgaz kaynağı bir ülke olmadığını; aynı zamanda Türkiye’de probilen, polimer, vinil, boya, bilgi teknolojileri, servis sağlayıcı gibi konularda hizmet, ürün, ham madde satın almak isteyen firmalar için güçlü bir tedarikçi olduğunu da söyleyebiliriz. Katarlı işletmelerin sunduğu ürün ve hizmetler, ülkemizde ilgili sektörlerde faaliyet gösteren firmalar için önemli bir artı değer yaratacağını ifade edebiliriz. Katar, ülkemizin ekonomisine, alım gücüne ve iş yapış şekline güveniyor. Ülkemizdeki işletmelerin deneyimi, Katar ve Türkiye’nin ekonomik alandaki iş birliğini daha değerli kılıyor.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir