Connect with us

Türkiye Gündemi

TÜRK VE DÜNYA BASININDA ATATÜRK…

Koçak Koleksiyon’un Mustafa Kemal Atatürk’ün 1912-1938 tarihleri arasında Türk ve dünya basınında yer alan haberlerini kronolojik bir sıralamayla işlediği “Türk ve Dünya Basınında Atatürk” koleksiyon kitapları, 27 Ekim – 14 Kasım 2021 tarihleri arasında Swissotel Büyük Efes İzmir‘de sergilenecek. Eğitim Kültür Ve Araştırma Vakfı (EKAV) ve Büyük Efes Sanat iş birliğiyle düzenlenen sergi ziyaretçilere ses, video ve sanal gerçeklik uygulamalarıyla görsel ve işitsel olarak Atatürk’ü yaşama deneyimi de sunacak.

Araştırmacı, yazar ve sosyolog Abdullah Özkan’ın arşivlerde yer alan gazete ve dergileri tarayarak hazırladığı “Türk ve Dünya Basınında Atatürk”, Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan Atatürk’ün ölümüne kadarki sürecin basına yansıyan örneklerini tam sayfa aktarıyor. Koçak Koleksiyon’un “Zamansız bir koleksiyon kitap” diye nitelendirdiği bu eser; Atatürk’ün Türk ve dünya basınında çıkmış haberleri hakkında hazırlanan “ilk” ve “tek” en kapsamlı kaynak olma özelliği de taşıyor.

Sergiden elde edilecek gelir EKAV Vakfı’na bağlı sanat dalında eğitim gören bursiyerlere verilecek.

Sergiden elde edilecek gelir EKAV Vakfı’na bağlı sanat dalında eğitim gören bursiyerlere verilecek.

ELDE EDİLEN GELİR EKAV VAKFI’NA
Mustafa Kemal Atatürk’ün basın özgürlüğüne verdiği önemin vurgulandığı sergiden elde edilecek gelirler EKAV Vakfı’na bağlı sanat dalında eğitim gören bursiyerlere verilecek. Cumhuriyet Bayramı haftası kapsamında gerçekleşecek özel etkinlikte; özgün dilinde ve ilk baskı kalitesinde TıpkıBasım Nutuk eseri, Atatürk’ün Selanik’te başlayan yaşamından ölümüne dek yaşadıklarını tarihsel sıra içinde belgeleyen fotoğraflardan oluşan Atatürk Albümü ve Kurtuluş Savaşı’nı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş öyküsünü detaylıca anlatan Atatürk’le Kurtuluş kitabı da sanatseverlerle buluşacak.

KOLEKSİYONLERE ÖZEL BİN BASKI
Koleksiyonerlere özel 1000 adet basılan ve kişiye özel sertifikalandırılan bu eserler Atatürk’ün hayatını ve yaşadığı dönemin bakış açısını yansıtarak merak edilenlere ışık tutacak.

Sergi kapsamında koleksiyonerlere özel bin adet eser basıldı.

                                             Sergi kapsamında koleksiyonerlere özel bin adet eser basıldı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir